V.Stoica

Deși cu întârziere, lucrările de reabilitare și modernizare la centrul social de la Liliești – Băicoi au fost finalizate. Ieri, președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a participat la închiderea proiectului care a fost finanțat în mare parte din fonduri europene, valoarea totală a lucrărilor ridicându-se la 6,3 milioane de lei.
Clădirea veche a centrului destinat persoanelor adulte cu handicap de la Liliești a fost consolidată, fiind reparat și acoperișul și instalat un ascensor pentru persoane. Tot în cadrul proiectului a fost construit un corp de clădire nou cu 19 saloane funcţionale, precum şi alte încăperi necesare desfășurării activității centrului. Întregul obiectiv a fost dotat cu echipamente noi (mobilier, aparate şi dispozitive medicale, utilaje şi obiecte de bucătărie etc.).
Prin activităţile de reabilitare, modernizare, extindere şi dotare s-a asigurat standardul de calitate referitor la găzduire, respectiv spaţiul propriu pentru fiecare beneficiar este de minimum şase metri pătraţi concomitent cu găzduirea a cel mult trei beneficiari într-un dormitor. În plus, a fost asigurat spaţiul de manevră în dormitoare pentru beneficiarii care folosesc un fotoliu rulant, precum şi spațiul propriu pentru depozitarea lucrurilor personale. Au fost construite, de asemenea, și grupuri sanitare accesibile, separate pe sexe, cu acces direct în dormitoare sau aflate în imediata lor apropiere – un grup sanitar la cel mult şase beneficiari. Totodată, s-a asigurat accesul la o baie/un duş la cel mult şase beneficiari, respectiv o baie adaptată la cel mult patru beneficiari în fotoliul rulant.
Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt cele 103 persoane adulte cu dizabilităţi, aflate în situaţii deosebit de grave de risc social, precum şi personalul Centrului de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Adulte cu Handicap Lilieşti- Băicoi.