Marian Dima

8-a-638-b-638-c-63

Jandarmeria are de ce să fie… îngrijorată, înaintea partidei CSO Plopeni – Petrolul 52, programată mâine, de la orele 14,00, pe arena “Gheorghe Şilaev” din Plopeni.
Meciul are, sigur, “grad de risc”, în condiţiile în care, pe teren, ca adversar al elevilor lui Octavian Grigore se va afla nimeni altul decât Amansio Paraschiv – cel care a obţinut, în urmă cu mai puţin de o săptămână, titlul mondial Superkombat, câștigând meciul-revanșă cu congolezul Chris Ngimbi!
Amansio – de altfel un fan al Petrolului (în 2014 a fost aclamat pe arena “Ilie Oană” înaintea unei gale de K1, găzduită de Ploieşti) este legitimate la CSO Plopeni, alături de mai mulţi prieteni de-ai săi, fotbalul fiind a doua pasiune sportivă a acestuia. Acesta joacă în Liga de Minifotbal, pentru echipa sponsorului său, Viking, dar şi în Liga A Prahova, unde merge la Plopeni, ori de câte ori are prilejul!
Chiar duminica trecută, la doar câteva ore după ce a câştigat titlul Superkombat, Amansio a fost alături de colegii săi, la partida de la Cocorăştii Colţ, câştigată cu 3-2, printr-un penalty transformat în ultimele minute!
Fost medaliat la box (bronz la Campionatul Naţional din 2013) – acum campion de K1 (29 de lupte în circuitul Superkombat, 23 câștigate, 10 KO, 5 înfrângeri și o remiză), “Vikingul” nu a intrat în teren la Cocorăştii Colţ, fiind obosit după duelul cu africanul Ngimbi, dar a mers la vestiar cu centura de campion, care a trecut “din mână în mână”, colegii de echipă apreciind că au fost părtaşi la bucuria luptătorului.
Antrenat de Eduard Limboșeanu și Doru Stănescu, în galele de K1, Amansio trece acum sub comanda lui Daniel Dumitrache, pentru partida de fotbal aşteptată cu mare interes de plopenari, care, după mai bine de un deceniu, au pus “preţ”, la propriu, pe un meci al echipei lor, intrarea la partida de mâine fiind de 5 lei.
Amansio evoluează la Plopeni ca mijlocaş de bandă sau extremă, prezenţa sa în teren, fie şi doar pentru o scurtă perioadă a meciului, fiind aşteptată cu mare interes. Partida dintre CSO şi Petrolul este un derbi al rundei în care oaspeţii, care au pierdut primul loc “la golaveraj”, au nevoie de victorie, în faţa unei formaţii antrenate de un fost tehnician al “fostului Petrolul” – Dumitrache fiind secundul lui Valeriu Răchită pentru o perioadă (la ultima promovare în Liga I a galben-albaştrilor).