Tricolorul LMV Ploiești – SCM U Craiova 3:1 (19:25, 25:23, 25:20, 25:23)

Sala: Sporturilor „Olimpia”, Ploiești; spectatori: 600.
Tricolorul LMV: 1. Kostiantyn Zhylinskyi, 4. Windson Ferreira, 9. Florin Voinea, 10. Hiroshi Centelles, 13. Kostiantyn Riabukha, 18. Jose Carrasco – 2. Goran Skundric. Au mai intrat: 14. Tudorel Farcaș, 5. Cosmin Ghimeș, 8. Andrei Grigoraș, 12. Vladan Aleksic, 7. Aleksandar Milivojevic.
Antrenori: Sergiu Stancu, Mădălin Marinescu.
SCM U: 3. Zlatan Yordanov, 5. Nikita Stulenkov, 7. Bogdan Ene, 10. Cristian Bartha, 11. Laurențiu Lică, 18. Răzvan Olteanu – 6. Mihai Mărieș. Au mai jucat 1. Marcel Keller, 2. Andrei Georgescu, 12. Marian Bala, 15. Silviu Suson. Rezervă neutilizată: 14. Tudor Filip.
Antrenori: Dănuț Pascu și Claudiu Mitru.
Arbitri: Bogdan Stoica și Alexandru Prodana, ambii din București; observator FRV: Constantin Ispas, din București.

Echipa de volei masculin Tricolorul LMV Ploiești continuă să scrie istorie frumoasă pentru județul Prahova în sportul românesc, reușind să învingă formația campioană SCM U Craiova, pe teren propriu, în cadrul etapei a VII-a din Divizia A1. În plus, antrenorul debutant Sergiu Stancu a început deja să-și arate potențialul, dejucând toate planurile omologului său de la echipa craioveană, chiar selecționerul României, Dănuț Pascu.

Centelles, accidentat în startul setului pierdut

Totuși, meciul disputat vineri seară începuse cât se poate de rău pentru ploieșteni, care evoluau după ce, în runda anterioară, înregistraseră prima înfrângere a sezonului. Unul dintre principalii responsabili cu punctele pentru Tricolorul LMV, Hiroshi Centelles, s-a accidentat după doar trei puncte jucate, acesta lovindu-se de piciorul unui adversar la revenirea pe podea după un atac la fileu.
Jocul s-a întrerupt pentru câteva momente bune, sportivul originar din Cuba fiind transportat la spital, ulterior, revenind în setul al patrulea, cu piciorul drept în gips, după primul consult verdictul fiind entorsă.
În locul său a intrat Tudorel Farcaș, dar în primul set a părut că nimic nu a funcționat la Tricolorul LMV. Echipa antrenată de selecționerul României, Dănuț Pascu, a preluat inițiativa în joc, după cinci puncte la rând, care au dus scorul la 7:3. Ploieștenii au revenit la două puncte, scor 11:13, cu un serviciu bun al lui Zhylinskyi.
Dar, cu multe erori de preluare, ploieștenii au cedat din nou teren, iar Lică și compania au părut de neoprit, desprinzându-se la șase puncte, scor 18:12. Riabukha, Carrasco și Farcaș au readus o rază de speranță în tabăra gazdelor, însă oaspeții și-au adjudecat setul, cu scorul de 25:19.

Revenire pe măsură

Incertitudinea plutea în aer, printre spectatori, care parcă urmăreau partida de la București, cu Steaua, când favoriții lor au fost surclasați de o echipă mai dezinvoltă și sigură în exprimarea pe teren.
Dar, răspunsul Tricolorului LMV a fost unul pe măsură, din setul secund revenind la jocul care a adus echipa pe primul loc al clasamentului. Centrii ucraineni Zhylinskyi și Riabukha au fost elementele principale în revenirea ploieștenilor, aceștia fiind completați de Ferreira și Voinea și de o apărare atentă, cu Skundric în rol principal.
Tricolorul LMV s-a desprins mai întâi la 4:2, după care și-a majorat ecartul la 9:6. Ospeții au egalat la 11, dar rotația foarte inspirată în tabăra prahoveană a dat peste cap planurile echipei oltene, de fiecare dată când aceasta a încercat să revină. Astfel, Tricolorul LMV a rămas în control, iar Riabukha, Farcaș și Grigoraș au refăcut un ecart de trei puncte, scor 18:15.
SCM U Craiova a replicat, profitând de câteva erori în tabăra gazdă, egalând la 18, dar Ghimeș și Riabukha (cu un nou blocaj perfect) au menținut ploieștenii în avantaj, iar gazdele s-au impus, ulterior, cu scorul de 25:23, deși oaspeții au salvat două mingi de set.

Şapte puncte consecutive au decis setul 3

În setul al treilea, de la scorul de 4:2 pentru gazde, craiovenii au preluat inițiativa, punctând de trei ori la rând, după care s-au distanțat la 12:9. Dar, pe serviciul lui Riabukha, Tricolorul LMV a traversat o perioadă excelentă, iar de la 13:11 pentru oaspeți a preluat conducerea, după șapte puncte consecutive, în care jocul gazdelor a funcționat perfect în toate departamentele.
SCM U Craiova a încercat o revenire, însă Zhylinskyi, Ferreira și Carrasco s-au asigurat că nu se va întâmpla așa ceva, Tricolorul LMV păstrând un avantaj de cinci puncte până la final, adjudecându-și setul cu scorul de 25:20.

Final en-fanfare

Setul al patrulea a avut parte de toate: dramatism, întorsături de situație, dueluri interesante între schemele dictate de antrenorii celor două echipe, precum și de volei de calitate. Oaspeții s-au desprins primii, la 6:3, după patru puncte la rând. Tricolorul LMV a răspuns, egalând la 7, după care Farcaș și Ferreira au dus scorul la 10:9.
SCM U Craiova a revenit, întorcând rezultatul de pe tabelă, scor 12:11. Tricolorul LMV, cu o apărare superbă și cu Riabukha de neoprit deasupra fileului, a preluat din nou conducerea, scor 15:13. După două erori de preluare, SCM U Craiova a egalat, dar ploieștenii au eliminat, apoi, greșelile din repertoriu, iar Zhylinskyi, cu un nou blocaj, au adus gazdele încă o dată la două puncte avantaj, scor 20:18, după care Ferreira a majorat ecartul la 22:19.
SCM U Craiova nu a cedat, revenind la 22:21 , respectiv 23:22, salvând, apoi, și o minge de meci a ploieștenilor. Dar, Tricolorul LMV a închis setul și meciul, cu 25:23 în actul al patrulea, o victorie superbă din care a luat toate cele trei puncte puse în joc, rămânând, astfel, cu un parcurs impecabil pe teren propriu.
Pentru Tricolorul LMV urmează o nouă confruntare cu SCM U Craiova, însă în deplasare, de data aceasta, miercuri, 16 noiembrie, ora 18:00, în turul sferturilor Cupei României. În campionat, echipa antrenată de Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu va evolua, tot pe teren propriu, sâmbătă, în compania unei alte formații care se luptă la titlu, anume CS Arcada Galați.