Ofițerii prahoveni de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu comisarii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Județean Prahova, au derulat mai multe acțiuni în județ, la centre de colectare a fierului vechi, pentru verificarea legalității activității acestora.
Conform unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova, în urma acestor activități, au fost confiscate 550 kg deșeuri feroase, iar sancțiunile pecuniare date au însumat aproximativ 35.000 de lei.
Recordul negativ în ceea ce privește neregulile constatate îl deține o societate de reciclare a deșeurilor din localitatea Dumbrăvești, acolo unde administratorul centrului a fost amendat cu 20.000 de lei pentru ilegalități în ceea ce privește colectarea materialelor reciclabile, fiind dispusă, totodată, și ridicarea întregii cantități de fier vechi găsită.
IPJ Prahova atenționează, în acest context, asupra respectării legalității în ceea ce privește colectarea fierului vechi, astfel de verificări urmând să aibă loc și în perioada următoare.