A.M.

Ieri a fost deschisă la Ploiești cea de-a XV-a ediție a „Târgului de Toamnă” – manifestare de tradiție organizată de autoritățile locale. Zeci de producători prahoveni și din alte localități expun produse alimentare în locuri special amenajate, în incinta Parcului „Toma Socolescu” de lângă Halele Centrale, până duminică inclusiv. Ieri dimineață, sute de ploieșteni veniseră să studieze oferta târgului și să facă deja cumpărături, printre cele mai căutate produse fiind pastrama, brânza, vinul și legumele care, în această perioadă, se pun la murat. Un kilogram de pastramă se vinde cu prețuri cuprinse între 20 și 25 de lei, un kilogram de tobă costă 25 de lei, același preț având și un kilogram de slănină afumată, un kilogram de pulpă de berbecuț sau un kilogram de cârnați de oaie. Mușchiul afumat se vinde cu 30 de lei/ kg, la fel ca și pulpa de porc afumată, un kilogram de miez de nucă se vinde cu 28 de lei, un litru de vin vărsat costă între 6 și 7 lei kilogramul, la fel ca litrul de must. Kilogramul de urdă cu mărar costă 12 lei, cel de cașcavea afumată -22 de lei, brânza de burduf costă între 22 și 25 de lei/ kg, iar telemeaua veche de oaie- 23 lei/kg. În cadrul târgului mai pot fi achiziționate legume și fructe, produse apicole, de panificaţie și patiserie, dulceţuri, șerbet, flori de sezon, haine etc. Cei care doresc să se înfrupte din mâncărurile tradiționale o pot face, pentru că există o zonă special amenajată unde pe grătare sfârâie mititei, cârnați, carne de oaie, porc etc și unde se poate cumpăra un pahar cu vin fiert sau cu bere.