Ingrediente
Farfalle cu nuca si gorgonzola

200 gr farfalle (sau tagliatelle, pappardelle)
50 gr nuca
200 ml smantana dulce pentru gatit (15% grasime)
60 gr gorgonzola (cca 2 linguri)
1 catel mare de usturoi
1 lingurita ulei
6 frunze mari busuioc (sau 1 mana frunze de spanac)
sare, piper negru

Portii: 2

Preparare
Farfalle cu nuca si gorgonzola

  1. Se prajesc samburii de nuca la 160 de grade pentru 10-12 minute, pana sunt usor rumeni. Se freaca intr-un prosop sa cada cojile si apoi se toaca marunt cu cutitul.
  2. Se pun pastele la fiert in multa apa cu sare. Se fierb cam 5-7 minute (cele de casa) sau conform instructiunilor de pe pachet (daca sunt cumparate).
  3. In acest timp se incinge o tigaie larga si se adauga ustoiul strivit si foarte putin ulei de masline. Se soteaza 30 secunde, pana usturoiul miroase placut si imediat se adauga smantana. Se presara putina sare si piper negru macinat. Se aduce la fierbere si se trage tigaia de pe foc.
  4. Se adauga gorgonzola si se amesteca pana se topeste. Se gusta sosul de sare si piper.
  5. Se scurg pastele si se pun in sos. Se pune tigaia iar pe foc mediu si se fierbe totul, amestecand usor pastele pana sunt acoperite de sosul care se mai ingroasa in acest timp (cca 2 minute) astfel incat adera la paste.
  6. Se adauga busuiocul tocat (sau/si spanacul) si nuca si se amesteca usor. Se servesc imediat.
    * in loc de spanac puteti adauga ciuperci feliate si sotate, buchetele de broccoli/conopida fierte la abur