Marian Dima

Cele două echipe care evoluează în Liga a III-a, pe arene prahovene, Astra 2 (pe stadionul din „9 Mai”), respectiv Petrolistul Boldeşti (arena „Viorel Mateianu”), joacă pe teren propriu în această etapă, astăzi, de la orele 15,00 (după ce oficialii Boldeştiului au luat decizia de a solicita mutarea partidelor de pe teren propriu tot vinerea).
Formaţiile noastre vin cu stări de spirit şi moral diferite, „Boldeştina” având de trecut peste eşecul de la Modelu, din runda trecută, când a pierdut stupid toate punctele puse în joc, pierzând cu 4-3 după ce a condus cu 2-0 şi 3-2, în timp ce Astra II are un parcurs bun, peste aşteptări, câştigând şi deplasarea de la Cernavodă, scor 3-2, după ce învinsese şi la Slobozia.
Paradoxal, Boldeştiul, care nu a luat niciun punct în deplasări, stă mai bine decât Astra pe teren propriu, câştigând tot ce a jucat în faţa propriilor spectatori, în timp ce elevii lui Marius Măldărăşanu au bifat un rezultat de egalitate, pe teren propriu.
Astăzi, tinerii jucători ai Astrei dau piept cu CS Popeşti Leordeni, într-un joc în care ploieştenii pornesc cu câteva atu-uri importante –vor beneficia şi de aportul câtorva jucători de la prima echipă – profitând de întreruperea Ligii I (Moise, Balaure, Ioniţă), în timp ce ilfovenii au avut şi un program mai dens, jucând în Cupa României, cu CS Baloteşti, marţi (joc pierdut).
Inconstanţa în anumite momente ale jocului pare a fi însă „inamicul public numărul unu” pentru Astra 2, care nu a câştigat meciul dinainte de a fi jucat…
La fel, Petrolistul dă piept, pe teren propriu, cu o echipă care a început prost sezonul, Delta Tulcea, fiind doar o „replică” a echipei care, sezonul trecut, pierdea promovarea în Liga a II-a, încurcându-se decisiv la Boldeşti.
Petrolistul speră la un nou succes, antrenorul Marian Ilie având însă o misiune grea, aceea de a repune pe linia de plutire o echipă care dă mai multe rateuri decât obişnuise.
Rămâne de văzut cine va avea… weekend-ul fericit!