Leon Chirilă

Că guvernul de tehnocraţi cu care ne-a „dotat” preşedintele Klaus Iohannis este departe de a fi unul de care avea nevoie ţara este, deja, un lucru arhicunoscut. Ceea ce vegetează acum, în Palatul Victoria, este o veritabilă adunătură, o făcătură, o caricatură de guvern de care, sunt sigur, cu
excepţia unor opinii… liberale, niciun român nu şi-a imaginat-o! Şi, cu toate criticile aduse, şi chiar dacă s-a schimbat mai mult de jumătate din „formaţia” iniţială, cei care-şi spun şi acum miniştri, calcă tot în gropi, ne calcă pe nervi şi, mai ales, trag ţara în jos, ei fiind, de fapt, nişte neica-nimeni de prin cotloanele Bruxelles-ului!
Ca să susţin aceste afirmaţii nu voi argumenta decât cu ceea ce se întâmplă acum în conclavul ministerial din Palatul Victoria, acolo unde asistăm la o veritabilă brambureală!?! De pildă, ministrul Mediului – Cristiana Paşca Palmer, este de acord cu reducerea fiscalităţii în ţară – aşa cum au propus cei din PSD să dispară vreo sută de taxe nefiscale – dar „ţine de coadă” timbrul de mediu pentru care vrea „să se pună altceva în loc”! Păi doamnă ministru, ori desfiinţăm, ori înlocuim o povară cu alta; pentru că, la noi, cel puţin, cei de la Ploieşti, l-am auzit pe Caragiale vorbind despre modificările care nu trebuie să se schimbe! Iar dumneavoastră propuneţi, iată, o taxă pe carburant, deşi, poate nu ştiţi, pentru carburanţi s-au grăbit alţii „să-i bage” supraacciză!
Veritabilă brambureală este şi la Ministerul Culturii unde doamna Corina Şuteu – după eşecul „strălucitor” al campaniei de subscripţie pentru „Cuminţenia Pământului” – ar cam fi dorit, miercurea trecută, să… demisioneze; dar, când a discutat, a doua zi, cu şeful tehnocraţilor – acelaşi Dacian Cioloş – au convenit un fel de calendar al… priorităţilor până la finalul mandatului acestui grup de neaveniţi!?! Şi tot… ameţeală este şi în capul ministrului Dragoş Pâslaru – de la „Muncă” –
acesta fiind curtat ba de PNL, ba de USR, ca să candideze la alegerile parlamentare cu perspectiva unui nou portofoliu ministerial; dar stă în… ”coadă de peşte”!!
Că-i mare… grădina tehnocraţilor o demonstrează şi ceea ce se întâmplă cu ministrul Justiţiei, doamna Raluca Prună primind cartonaşul roşu în Parlament dar, cu toate acestea, nu se lasă…dusă de pe fotoliul din Palatul Victoria. De aceea, Sindicatul OMNIA din Administraţia Naţională a Penitenciarelor a depus, la Parchetul General, un denunţ la adresa ei pentru „fals în declaraţii în formă continuată”. Cum se ştie – pentru că a spus-o cu propria-i guriţă – doamna ministru Prună a minţit la CEDO cu privire la bugetul pentru penitenciare, fapta sa fiind calificată drept reprobabilă şi imorală – pe de o parte, dar şi penală! Iar ultima brambureală la care mă voi referi este cea a „autorului” Costin Borc – ministrul Economiei, care nu a asigurat – deşi l-a promis – sprijinul necesar producătorilor români din industria alimentară, participanţi la un eveniment unde se putea vorbi, totuşi, de bine despre România! Şi, chiar dacă premierul Cioloş s-a „autosesizat” şi a trimis ciracii săi în control la respectivul minister, cu siguranţă, domnul Borc îşi va continua nestingherit activitatea ca şi doamna Prună, ca şi doamna Şuteu, ca toţi ceilalţi de-aceeaşi teapă!
Că doar, precum am văzut, brambureala este caracteristică pe toate palierele Palatului Victoria!

P.S. Demersuri ilogice sunt caracteristice şi la nivelul cel mai înalt din stat, preşedintele Iohannis „trăgându-şi” avionul „la scară” ori de câte ori îi este dor de soţie şi, mai ales, când vin „unioniştii” la Bucureşti şi nu-i face plăcere să se converseze cu ei! Ca să nu mai spun şi cât ne-a ameţit cu eliminarea vizelor pentru Canada!