Senatul a dat verde eliminării impozitării pensiilor mai mari de o mie de lei si a eliminării contributiilor la asigurarile de sanatate. Astfel, pensionarii ar putea ramane cu mai multi bani in buzunar, transmite România TV.
Toate partidele politice susţin eliminarea impozitării pensiilor si a contributiilor la asigurarile de sanatate, iar decizia urmeaza sa fie adoptata de Parlament.
„Pensia trebuie sa ramana curata, pentru ca pensia nu este un venit, este un drept. Acele taxe pentru asigurarile de sanatate au fost introduse de Boc pe care l-am blestemat eu nu pentru pensii ci pentru că ne-a pus taxe de ne-a impovarat si ne-a facut vai de sufletul nostru”, a declarat senatoarea Cristiana Anghel.
„Inca nu s-a rezolvat pentru pensionari pentru ca punctul de pensie trebuie sa fie 45 la suta. asa cum pentru dansii sunt pensii speciale si bani in avans pentru noi se facea dreptate daca se face punctul de pensie 45 la suta”, spune Silvia Petre, pensionara.
Premierul Dacian Ciolos sustine însă că este doar o iniţiativă populistă prin care se încearcă să se pună presiune pe buget.