F.T.

Ieri, mascați de la Serviciul de Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Prahova au continuat seria descinderilor la
domiciliile unor indivizi bănuiți de furt calificat din locuințe.
Acțiunea vine după ce, miercuri, anchetatorii ploieșteni săltaseră o grupare infracțională – condusă de un fost primar din Plopeni, Zaharia Octavian -, acuzată de comiterea aceluiași gen de infracțiuni.
Descinderile luptătorilor de la SAS, însoțiți de jandarmi și lucrători de la Postul de Poliție Valea Călugărească, au avut loc în opt locații din comuna ialomițeană Munteni – Buzău. Potrivit reprezentanților IPJ Prahova, suspecții – șase la număr – toți din amintita localitate ialomițeană, ar fi comis, în perioada februarie – iunie, mai multe furturi din case de pe raza localității Valea Călugărească. “Aceștia ar fi sustras sume de bani, bijuterii, produse electronice și electrocasnice, unelte electrice și alte bunuri, cauzând un prejudiciu de aproximativ 30.000 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Prahova.
Reamintim că, miercuri, un fost primar din Plopeni, împreună cu alți doi suspecți, au fost reținuți de polițiștii prahoveni tot pentru furturi din locuințe, comise pe raza localităților Băicoi și Păulești, aceştia fiind de altfel şi arestaţi preventiv pentru 30 de zile.