Petre Apostol

Echipa feminină de handbal CSM Ploieşti ar fi trebuit, ieri, să evolueze în ultima partidă a etapei a doua din Liga Naţională, în deplasare, cu CSM Roman. Însă, în urma plecărilor din lot din cauza restanţelor salariale, echipa ploieşteană a rămas fără jucătoare cu care să se prezinte, astfel că oficialii clubului au anunţat Federaţia Română de Handbal că nu va putea juca la Roman.
CSM Ploieşti pierduse primul joc din campionat, pe teren propriu, cu HC Zalău, săptămâna trecută, la un singur gol diferenţă, scor 25-26 (11-11). În plus, echipa ploieşteană s-a calificat în turul secund preliminar în Cupa EHF, învingând în dublă manşă campioana Insulelor Feroe, HC Neistin, deşi a evoluat în doar şase jucătoare de câmp în amândouă partidele.
Însă, după returul de sâmbătă cu HC Neistin, adjudecat categoric de ploieştence, scor 31-20 (15-8), au mai părăsit echipa alte jucătoare, singurele handbaliste senioare rămase până ieri fiind Daciana Balaban-Curtean şi Alina Dumitru.
Astfel că CSM Ploieşti nu se afla în măsură să joace meciul cu CSM Roman, urmând să piardă partida cu 0-10 şi să primească o penalizare de trei puncte în clasament, dar şi o sancţiune de 10.000 de lei, conform regulamentului.
Totuşi, rămâne de văzut dacă echipa va continua în campionat sau se va retrage din competiţie, reprezentanţii clubului anunţând că în zilele următoare se va lua o decizie în acest sens. În plus, mai rămâne de rezolvat problema participării în Cupa EHF, unde ar trebui să se confrunte cu echipa slovacă Iuventa Michalovce, formaţie care a fost prezentă în faza preliminară a Ligii Campionilor.
Din câte se pare, gruparea ploieşteană speră să poată continua activitatea, atât în Liga Naţională, cât şi în Cupa EHF, cu jucătoare de la echipa de junioare.
În caz de retragere din campionat, clubul ar fi penalizat cu 10.000 de lei şi nu va avea dreptul de înscriere decât în ultimul eşalon valoric începând cu sezonul următor. Însă, în privinţa retragerii din Cupa EHF, sancţiunea financiară ar fi mult mai mare.
Rezultatele etapei a II-a din Liga Naţională: HC Dunărea Brăila – CSM Unirea Slobozia 36-25, HC Zalău – CSM Bucureşti 17-31, U Cluj – CS Măgura Cisnădie 31-31, ASC Corona 2010 Braşov – CSU Danubius Galaţi 30-23, SCM Craiova – CSM Bistriţa 22-25, CSM Cetate Devatrans – HCM Râmnicu Vâlcea 21-33.
În clasament, CSM Bucureşti, Corona Braşov, Dunărea Brăila şi HCM Râmnicu Vâlcea sunt singurele echipe rămase cu maximum de puncte. Următorul meci al echipei CSM Ploieşti este programat joi, pe teren propriu, cu HC Dunărea Brăila,