Creștere a înmatriculărilor de autoturisme Dacia în Europa

Conform datelor Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), preluate de Agerpres, înmatriculările de autoturisme noi Dacia în Europa au înregistrat o creștere de 39% în august 2016 comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, ceea ce reprezintă cea mai mare creștere înregistrată de un reprezentant auto. În acelaşi timp, datele ACEA mai arată că piaţa auto din România a avut în luna august o creştere de 68,6%, cea mai mare creştere procentuală din Europa, fiind înmatriculate 12.411 autoturisme noi, faţă de 7.362 de unităţi în luna august a anului trecut.
Astfel, 27.855 de autoturisme Dacia au fost înmatriculate luna trecută în Europa, față de 20.046 în luna august 2015. De asemenea, în primele opt luni ale acestui an, pe piața din Europa au fost înmatriculate 289.073 de autoturisme Dacia, cu 11,1% mai mult decât în perioada
similară a anului trecut.

Bursa de Valori București a lansat o platformă pentru investitori

Bursa de Valori București anunță, printr-un comunicat, că a fost lansată platforma educaţională online – „Fluent în finanțe: Platforma Universală pentru Investitori”.
Scopul platformei este acela de a aduna într-un singur loc informații și materiale educaționale despre investiții și piețe de capital.
În acest context, Lucian Anghel, președintele Bursei de Valori București, a declarat: ”Îmbunătățirea educației financiare din România rămâne unul dintre obiectivele principale al Bursei de Valori București. În toate acțiunile noastre dedicate investitorilor individuali, promovăm investițiile responsabile și piața de capital din România”.