Marcel Marin, Cristi Damian

CS Păulești – Flacăra Moreni 3-0 (2-0)
Stadion: „Comunal”, Păulești. Spectatori: circa 500. Au marcat: Pripu (12), M. Mihai (35), Ciobanu (88)/-.
CS Păulești: Rădulescu – Țugui, Pripu (cpt.), R. Lungu, Cr. Mihai – L. Dumitru, Bărăgan, Neacșu (84 Zăinescu), Țînțaru (90 A. Ion) – M. Mihai, Ciobanu. Antrenor: Iulius Mărgărit.
Flacăra Moreni: Hâncu – Acasandrei, Timofte, A. Pârvu, Tronaru – M. Plăcintă (cpt.) – Drăgan, Roman (61 Iliescu), Preda (46 L. Plăcintă) – Guță (46 M. Ene), Cârnaru. Antrenor: Gabriel Paraschiv.
Avertismente: Cr. Mihai (68)/ Roman (56), M. Ene (60), Cârnaru (90).
Arbitri: Alexandru Burloiu (Galați) – Constantin Cantemir și Gabriel Bonț (ambii, din Făgăraș).
Jucătorul meciului: Narcis Ţînţaru (CS Păuleşti).

Partida de la Păuleşti nu a avut istoric, fiind una la discreţia băieţilor lui Iulius Mărgărit, care astfel se pot numi specialiştii cupei. Cu toate că le-au plecat patru piese de bază în această vară – D. Nae, Butufei, Neagu, Pantilimonescu – fosta campioană a judeţului face, în continuare, victime în Cupa României.
De cealaltă parte, jucătorii pregătiţi de fostul petrolist Gabriel Paraschiv „au arătat” că mai mult îi interesează campionatul decât cupa, având o prestaţie modestă care nu le justifică statutul de grupare de Liga a III-a.
După ce portarul Hâncu (care l-a înlocuit pe fostul jucător de la Plopeni Panainte, portarul titular al morenarilor accientându-se la umăr la meciul din faza precedentă a competiţiei, cu Petrolistul Boldeşti) a respins în corner „libera” lui Bărăgan (minutul 7), deschiderea scorului s-a produs destul de repede: L. Dumitru a executat perfect o lovitură de colţ, iar căpitanul Pripu a înscris cu capul din interiorul careului (1-0, min. 12). A urmat şutul puternic al lui Ciobanu, de la 20 de metri, respins, de asemenea, în corner, pentru ca în minutul 35 păuleştenii să majoreze scorul pe tabela de marcaj. „Piticul” Ţînţaru a executat o lovitură de colţ, mingea a fost respinsă de apărarea oaspeţilor, după care a ajuns la M. Mihai, acesta a venit din spate şi a catapultat mingea în plasă, la semiînălţime (2-0).
În actul secund, partida a curs după acelaşi scenariu, dar cu echipa oaspete un mic mai hotărâtă în debut, când şi-a creat câteva ocazii de gol, în special prin atacantul Mihai Ene (fost jucător al Petrolului Ploieşti şi care în returul ediţiei trecute de campionat a evoluat la CS Cornu). De altfel, deja amintitul Ene s-a aflat la originea celei mai controversate faze a reprizei, când ar fi putut primi o lovitură de pedeapsă în urma unei împingeri discrete a lui Pripu, dar centralul Burloiu a văzut invers, acordând indirectă pentru păuleşteni şi cartonaş galben fostului „găzar”. Scorul final, unul de neprezentare, a fost stabilit de golgheterul Ciobanu cu un şut în dreapta lui Hâncu, în urma unei pase a „vitezistului” Ţînţaru (a ieşit accidentat în finalul partidei, după o talpă a lui Cârnaru, fiind apoi felicitat de tehnicianul oaspeţilor pentru prestaţia avută în jocul desfăşurat miercuri seara).
Iar meciul s-a încheiat cu bucurie maximă în tabăra prahovenilor, dar cu o şedinţă „de urgenţă” în vestiarul oaspeţilor, fostul petrolist Gabi Paraschiv nedigerând eliminarea din competiţia în care îşi propusese să aducă un nume important din Liga I la Moreni, mai ales că pe arena dâmboviţeană se lucrează la cosmetizarea stadionului.

Un singur pas până la „fericire”

În ediţia trecută a Cupei României, păuleştenii au fost eliminaţi de FC Braşov, la capătul unui joc în care, cu puţin noroc, îl puteau câştiga. Dacă treceau de gruparea ardeleană, atunci elevii lui Iulius Mărgărit ar fi putut primi replica unei grupări de Liga I, astfel că şi-au propus pentru acest an să-şi îndeplinească obiectivul respectiv. Pentru îndeplinirea dezideratului, însă, păuleştenii trebuie să treacă şi de turul al IV-lea, programat pe 5 octombrie şi în care vor intra în competiţie echipele din Liga a 2-a.
De-a lungul istoriei fotbalistice, trei grupări prahovene de Liga A Prahova au reuşit să întâlnească echipe din prima divizie în fazele superioare ale cupei: Avântul Măneciu (1980 pe Universitatea Craiova), Unirea Brebu (1992 pe Dinamo Bucureşti) şi Petrolistul Boldeşti (2013 pe Gaz Metan Mediaş).
Celelalte tururi ale fazei naţionale a Cupei României:
* 26 octombrie 2016 – Șaisprezecimi de finală
* 14 decembrie 2016 – Optimi de finală
* 29 martie 2017 – Sferturi de finală
* 26 aprilie 2017 – Semifinale (tur)
* 17 mai 2017 – Semifinale (retur)
* 27 mai 2017 – Finala