F. T.

Ieri, dis-de-dimineață, mascații de la trupele Serviciului de Acțiuni Speciale, împreună cu ofițeri de la Biroul de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei și Patrimoniului din cadrul Poliției Ploiești i-au luat din “țoale” – cum se spune – pe membrii unei familii din Cartierul 9 Mai, aceștia fiind bănuiți de comiterea mai multor tâlhării.
Conform anchetatorilor, “în perioada iulie – august a.c., persoanele în cauză ar fi săvârşit mai multe tâlhării în municipiul Ploiești. Bănuiții vizau, cu precădere, femei, pe care le-ar fi deposedat prin violență (smulgere) de bunuri precum bijuterii, telefoane mobile, genți, portofele. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională se ridică la aproximativ 8.000 de lei”.
Polițiștii ploieșteni urmau să pună în aplicare cinci mandate de aducere. Ieri, la ora 13, trei dintre suspecți ajunseseră deja la audieri. Cel mai “bătrân” dintre ei avea 27 de ani, un altul – 16 ani, iar cel mai tânăr – 14 ani !
Potrivit unor surse ale anchetei, ultima ispravă infracțională a avut loc în zona de Nord a Ploieștiului, unde unei femei în vârstă de 77 de ani i-a fost smuls de la gât un lănțic de aur în valoare de 3.600 de lei.
Iar în legătură cu suma de 8.000 de lei, avansată ca prejudiciu, este posibil ca aceasta să mai crească, anchetatorii neexcluzând ca suspecții să mai fi tâlhărit alte vicime și-n luna septembrie.