Petre Apostol

La finalul săptămânii, una dintre cele mai atractive stațiuni montane din România, Sinaia, va fi gazda celei de-a treia etape din cadrul Cupei Naționale de Downhill, la mountain bike. Acest circuit este inițiat de către Asociația pentru Dezvoltarea Mountain Biking-ului din România (ADMR), în parteneriat cu Federația Română de Ciclism.
Iar etapa din Sinaia este organizată de Kronstadt Cycling, în parteneriat cu Gondola Sinaia și Bike Resort Sinaia.
Data limită pentru înscrieri este joi, 11 august, ora 21:00, acestea realizându-se pe pagina oficială a competiției: mtbcup.ro.
Evenimentul se va desfășura pe traseul „Happy Bear”, care a fost modificat pentru a fi mai atractiv, cât și pentru o mai mare siguranță. Startul competiției se va da din spatele cabanei de la Cota 1400.
Sâmbătă, 13 august, sunt programate primele antrenamente, iar ziua următoare vor avea loc calificările, de la ora 11:30, și manșa finală, de la ora 14:30.
După primele două etape, Cheile Grădiștei și Dorna Xtrem, în clasamentul Elite conduce Sebastian Grosu, cu 490 de puncte, urmat de Ioan-Andrei Sava, cu 372 de puncte, respectiv riderul român participant în Cupa Mondială de snowboard, Kinda Geza, cu 301 puncte. Liderii celorlalte categorii din cadrul concursului sunt Mihai Hunyadi (Masters), Petra Zăgrean (Feminin) și Zoltan Reisz (Juniori).

Nici la Rio!

Ciclismul românesc nu a reușit să bifeze nici la această ediție a Jocurilor Olimpice o clasare, după ce singurul sportiv tricolor din cadrul competiției, Serghei Țvetcov, a abandonat în cursa desfășurată sâmbătă la Rio. Ciclistul român, de origine moldoveană, l-a avut alături la Rio pe antrenorul federal Ovidiu Burghelea, care este originar din Ploiești, stabilit, însă, în Italia.
Țvetcov a participat cu bicicleta de rezervă, după ce compania Air China i-a rătăcit printre bagaje bicicleta de concurs, acesta participând în Tour of Qinghai Lake anterior deplasării în Brazilia.
Doar 63 de cicliști au fost clasați dintre cei 144 care au luat startul, câștigător fiind belgianul Greg Van Avermaet, urmat, pe podium, de danezul Jakob Fuglsang și de polonezul Rafal Majka.
Printre cicliștii care au abandonat se numără și nume celebre, precum Vincenzo Nibali (Italia), Tom Dumoulin (Olanda), Richie Porte (Australia), Tony Martin (Germania).