Echipa Milan a refuzat o ofertă de 35 de milioane de euro

AC Milan nu vrea să renunţe la unul dintre fundaşii de perspectivă ai Europei, Alessio Romagnoli, şi a refuzat o ofertă de 35 de milioane de euro din partea lui Chelsea, anunţă presa italiană. Apărătorul de 21 de ani a fost transferat vara trecută, de la AS Roma, în schimbul a 25 de milioane de euro. După doar un an nu i-a convins pe oficialii milanişti să accepte propunerea londonezilor.
Fostul selecţioner al Italiei, Antonio Conte, încearcă încă de la sosirea sa pe Stamford Bridge să-şi întărească apărarea, iar Romagnoli nu este singurul jucător din Serie A TIM intrat în atenţia tehnicianului de 47 de ani. În ultima perioadă, s-a scris foarte mult despre faptul că gruparea patronată de Roman Abramovich este dispusă să plătească 55 de milioane de euro în schimbul lui Kalidou Koulibaly, de la Napoli, însă vicecampioana Italiei a rezistat până acum asalturilor lui Chelsea. Între timp, cotidianul elveţian Blick susţine că Chelsea ar putea transfera în următoarele două zile doi fundaşi laterali, Stephan Lichtsteiner, fostul elev al lui Conte la Juventus, şi Ricardo Rodriguez (Wolfsburg).
În sezonul trecut, Romagnoli a jucat în 34 de meciuri pentru Milan în Serie A TIM, fără a marca vreun gol. În prima etapă a noii ediţii de campionat, tânărul apărător a fost titular în victoria cu 3-2 în faţa lui Torino.

Un atlet etiopian, medaliat la Rio, se teme să se întoarcă acasă

Etiopianul Feyisa Lilesa, medaliat cu argint la maraton, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a trecut linia de sosire cu braţele încrucişate deasupra capului, ca şi cum ar fi fost legate. El a recurs la acest gest pentru a protesta împotriva politicii conduse de guvernul ţării sale faţă de populaţia „oromo”, locuitorii din regiunea Oromia, din ţara sa. Sportivul a spus că ar putea fi ucis dacă se întoarce acasă. El este nehotărât în ceea ce priveşte locul în care va merge după ce pleacă de la Rio şi nu ştie ce se va întâmpla cu soţia şi cei doi copii din Etiopia.”Dacă mă întorc în Etiopia, probabil că mă vor omorî”, a declarat Feyisa Lilesa, la conferinţa de presă de la finalul cursei. „Dacă nu voi fi ucis, probabil mă vor băga la închisoare”, a mai spus etiopianul. Oromo manifestează regulat din noiembrie 2015 împotriva unui proiect de expropriere. Grupurile pentru drepturile omului au susţinut că protestele au fost întâmpinate cu represiuni brutale de către guvern, inclusiv prin împuşcarea protestatarilor. Un raport al Human Rights Watch din luna iunie a estimat că mai mult de 400 de persoane au fost ucise în şapte luni, aproape toţi civili. Protestatarii din grupul etnic oromo, cel mai mare din Etiopia, spun că se simt marginalizaţi. Grupul etnic Tigrayan constituie circa 6 la sută din populaţie, dar domină în politică, armată şi comerţ. „Guvernul etiopian ucide populaţia oromo, aşa că protestez oriunde. Rudele mele sunt în închisoare, iar dacă vorbesc despre drepturile democratice, sunt ucise”, a mai declarat sportivul.
Atletul a spus că nu ştie unde va merge în perioada următoare, dar speră să obţină mai târziu o viză pentru Kenya sau Statele Unite.