Pentru prima dată în postura de antrenor principal, instalat pe banca “satelitului” Astrei în urmă cu câteva săptămâni, Marius Măldărăşanu a bifat primul său amical pe banca tinerei echipe a clubului care a dat campioana României, sezonul trecut. Cu mulţi jucători născuţi în 1999 şi chiar în 2000, în teren, dar şi mai tineri care au, deja, două-trei sezoane ca seniori, majoritatea născuţi în 1996 şi 1997 (Roman, Nicorescu, F. Ioniţă, Popescu), Astra 2 a reuşit să se impună cu 2-0 la capătul unui meci decis pe finalul partidei, când pregătirea fizică superioară şi lotul mult mai numeros şi-au spus cuvântul, Mihăilă (78) şi A. Gheorghe (86) marcând golurile unei victorii meritate pentru “puştii” lui Măldărăşanu.

Eduard Preda a revenit la Astra 2

Portarul ploieştean Eduard Preda a ratat rămânerea la Rm. Vâlcea, după ce dăduse probe şi la o altă divizionară secundă, Juventus Bucureşti.
După un sezon 2015-2016 petrecut la Oţelul Galaţi şi Delta Tulcea, Preda a apărat poarta “satelitului” Astrei în amicalul cu Avântul Măneciu, în care la echipa ploieşteană au apărut în efectiv şi câţiva jucători străini, în probe – albanezii Bekim Iliaz (fost jucător la Kukesi, echipă de prim-eşalon albanez) şi Aldo Ibraj, plus brazilienii Nicolas Rogerio şi Juninho, în privinţa acestora urmând să se ia o decizie săptămâna viitoare.
De partea cealaltă, echipa din Măneciu se bazează pe aceeaşi veterani, Stoian Cârstocea, Costache, alături de care a revenit şi portarul Toma, lotul fiind completat cu câţiva juniori din zona Măneciu, pe care antrenorul Beznea se poate baza.

Fără amical pentru Boldeşti

Divizionara C prahoveană cel mai bine cotată – Petrolistul Boldeşti – nu a susţinut, până acum, vreun joc amical, antrenorul Marian Ilie nereuşind să “stabilizeze” un program al partidelor de verificare, prima adversară confirmată fiind chiar Astra 2, pe 13 august.
“Aşteptăm o discuţie cu conducerea să vedem ce transferuri mai putem face. Am testat câţiva tineri de la Petrolul, plus alţi jucători, găsim destul de greu fotbalişti care să se încadreze aşa cum ne dorim” – spune tehnicianul “Boldeştinei”.

Rezultate din partidele amicale susţinute de echipele din Liga A

Petrolul Băicoi – CS Băneşti 3-1
CSO Văleni – CS Cornu 2-0
CSO Plopeni – AS Tufeni 0-0