De la 1 septembrie, închidere totală a circulației pe podul de la Agigea

Circulația pe podul de la Agigea va fi închisă integral de la 1 septembrie, traficul urmând să fie reluat, în condiții normale, pe două benzi, până la finele anului, a declarat într-o intervenţie televizată, directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Cătălin Homor.
„Podul de la Agigea e un pod a cărui reabilitare a început de foarte mult timp. Lucrările au fost sistate în 2014, deci e o problemă istorică acolo. Mai sunt două hobane de schimbat și până la sfârșitul anului să redeschidem traficul în condiții normale, pe două benzi, în condiții de siguranță. În paralel cu deschiderea traficului, vor mai fi lucrări de întreținere de genul protecții corozive, vopsitorii, dar se pot executa fără probleme”, a spus Homor.
Acesta a anunțat, totodată, că Autostrada Soarelui va intra în reabilitare în martie 2017, cu traficul restricționat pe câte o bandă, dar lucrările vor fi gata până la începutul sezonului estival.

1.402 dosare penale pentru combaterea fraudelor specifice achizițiilor publice

Poliția Română, prin Direcția de Investigare a Criminalității Economice, a instrumentat în primele 6 luni ale anului 1.402 de dosare penale în cadrul acțiunilor pentru combaterea fraudelor specifice achizițiilor publice din domeniile administrației publice, sănătate și învățământ. Față de 41 de persoane au fost dispuse măsuri preventive, se arată într-un comunicat al IGPR.
Din cele 1.402 dosare penale instrumentate, 281 au fost înaintate cu propunere de declinare la unitățile de parchet.