Campania „Brăţara de Vacanţă” – lansată pe Litoral

Autoritatea Națională pentru Turism (A.N.T.) a demarat, în parteneriat cu Studioul Regional Radio Constanţa, Campania „Brăţara de Vacanţă – Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanţa!”. Prin această campanie vor fi împărţite în această vară, pe plajă, dar şi în hotelurile şi în taberele de pe litoralul românesc și Delta Dunării, brăţări de vacanţă care îi vor ajuta pe copii să ajungă mai repede înapoi la părinţi, în cazul în care se rătăcesc. „Brăţara de Vacanţă” este destinată familiilor care ajung în vacanţă în staţiunile de pe Litoral, interesate de siguranţa copiilor lor, grupurilor de copii veniţi în tabără sau cantonament alături de profesori, antrenori sau educatori. Beneficiarii direcţi ai campaniei sunt copiii cu vârste între 0 şi 7 ani. Peste 200 de copii rătăciţi pe plaje au ajuns, în fiecare vară, înapoi la familiile lor, graţie „Brăţării de vacanţă”, un accesoriu obligatoriu pentru siguranţa şi liniştea familiilor venite pe Litoral. Campania „Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanţa” se află la a șaptea ediție, iar pentru vara 2016 vor fi distribuite 20.000 de brăţări de vacanţă, model clasic, din hârtie cerată, pe care se trec numărul de telefon al părintelui şi numele copilului şi alte brăţări din material cauciucat care-şi schimbă culoarea în momentul în care intră în contact cu razele UV.

Un avion alimentat cu energie solară a făcut înconjurul lumii

Aeronava Solar Impulse 2, alimentată exclusiv de energie solară, a aterizat în Abu Dhabi, marţi, finalizând astfel un istoric înconjur al lumii, potrivit BBC. Bertrand Piccard a pilotat pentru ultima oară aeronava, conducând-o în siguranţă din capitala Egiptului, Cairo, până în Emiratele Arabe Unite, unde a încheiat un înconjur al lumii fără precedent. Acesta a făcut cu rândul în pilotarea avionului, cedându-i controlul aeronavei compatriotului elveţian Andre Borschberg, în misiunea al cărei scop a fost promovarea energiei regenerabile. Cei doi au dus la bun sfârşit călătoria care a început în Abu Dhabi, anul trecut, pe 9 martie. „Viitorul este curat. Viitorul eşti tu. Viitorul este acum. Hai să ducem totul mai departe”, a declarat Piccard, când a ajuns în Abu Dhabi, unde a fost primit cu urale şi ropote de aplauze.Periplul, care a avut 17 etape, a acoperit 42.000 km din suprafaţa pământului, incluzând 4 continente, 3 mări şi două oceane.Cea mai lungă etapă a călătoriei, un zbor de 8.924 km, din Nagoya, Japonia, până în Hawaii, Statele Unite, a durat aproximativ 118 ore, astfel
Borschberg bătând recordul pentru cel mai lung zbor, fără întrerupere (în durată).Acesta a fost doar unul dintre cele 19 recorduri bătute de-a lungul acestui periplu istoric. Cei doi piloţi, Borschberg şi Piccard, au muncit la proiectul Solar Impulse mai mult de un deceniu.