In perioada 15.06-31.08.2016 inspectorii din cadrul DSVSA Prahova vor efectua controale oficiale tematice in toate unitatile de vanzare cu amanuntul supuse inregistrarii si controlului sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor din zonele de agrement/traseele turistice din judetul Prahova, respectiv Valea Prahovei, Valea Slanicului si Valea Teleajenului pentru a preveni toxiinfectiile alimentare prin consum de produse alimentare neconforme.
Echipele de control vor verifica unitati de alimentatie publica (restaurante, braserii, pizzerii, cantine, etc), tabere scolare, unitati tip catering, laboratoare de cofetarie-patiserie, cofetarii/patiserii, pensiuni turistice, super/hipermarketuri si magazine alimentare, fiind verificate urmatoarele:
-respectarea obiectului de activitate inscris in documentul de inregistrare sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor;
-respectarea cerintelor generale de igiena pentru depozitarea, manipularea, prepararea, expunerea si servirea alimentelor;
-verificarea eligibilitatii si trasabilitatii materiilor prime;
Pana la aceasta data au fost verificate un numar de 21 de unitati din localitatile Sinaia si Busteni, din care 12 unitati alimentatie publica, 1 cantina, 2 laboratoare cofetarie-patiserie, 3 supermarketuri si 3 magazine alimentare, la au fost depistate neconformitati privind nerespectarea conditiilor de igiena in spatiile depozitare, prelucrare si expunere, precum si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare, motiv pentru care au fost aplicate un numar de 7 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 23.000 lei si un avertisment.
In perioada 06-24.06.2016 DSVSA Prahova a efectuat controale oficiale tematice in domeniul carnii de pasare, respectiv:
-12 exploatatiile comerciale de pui de carne;
-2 abatoare/unitati transare carne pasare,
-2 centre de sacrificare pasari la nivelul exploatatiei
-5 unitati producere carne tocata/carne preparata pasare
Urmare acestor controale nu au fost depistate neconformitati la unitatile verificate, cu exceptia unei unitati de producere carne tocata/ preparata in care nu se respectau conditiile de igiena in spatiile de productie, motiv pentru care unitatea a fost sanctionata contraventional conform HG nr.984/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, cu suma de 2.000 lei.