Sâmbătă,9 iulie, în jurul orei 04.30, o patrulă de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile ,,Matei Basarab” Ploiești, au depistat în apropierea localității Sicrita, în dreptul Kilometrului 49 al autostrăzii Bucureşti – Ploieşti, un bărbat și o femeie care cu ajutorul unui atelaj hipo au sustras 100 (una sută) metri plasă din sârmă metalică şi 25(douăzeci şi cinci) stălpi metalici de susţinere a plasei.
În urma verificărilor efectuate de către jandarmi, a reieșit faptul că stâlpii de susţinere şi plasa metalică formau un gard de protecţie cu rolul de a nu permite accesul animalelor sălbatice pe suprafaţa asfaltată a autostrăzii, bunuri aparținând Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.
Jandarmii au procedat la legitimarea și identificarea acestora, stabilind că se numesc T.M.G de 40 de ani și T.M. de 35 ani, ambii din Drăgănești Prahova.
Au fost întocmite acte de constatare sub aspectul săvârșirii unei fapte susceptibile infracțiunii de ,,furt calificat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 229 Cod Penal;
Documentele au fost predate poliției pentru continuarea cercetărilor.