Astazi, 25 iulie 2016, 13 persoane private de libertate selecționate în regim semideschis din Penitenciarul Ploiești au vizitat Grădina Zoologică din Parcul Memorial „Constantin Stere” Ploiești, în baza protocolului de colaborare încheiat cu unitatea de detenţie.
Activitatea planificată are rolul de a furniza informaţii asupra vieţii sălbatice şi de a mări gradul de conştientizare publică în domeniul protecţiei mediului şi al conservării naturii, dar şi acela de a proteja speciile rare şi pe cale de dispariţie prin prezentarea animalelor, pe cât posibil, în condiţii similare habitatului natural. Totodată, astfel de acțiuni contribuie la încurajarea adoptării unui comportament prosocial, stimularea responsabilității și creșterea motivației pentru schimbare, fiind astfel recompensați deținuții cu comportament pozitiv și care participă la activităţi gospodăreşti în interesul locului de deţinere.
Pentru informaţii suplimentare desemnăm ca persoană de contact pe inspector principal de penitenciare Cristina Comnea, tel. 0244/526834 ; fax. 0244/595356 mobil: 0753.091.210- e-mail cristina.comnea@anp.gov.ro.