Marian Dima

Mai mulţi jucători din întrecerile judeţene prahovene au plecat în Anglia, în ultima perioadă, nu mai puţin de trei portari de la noi reuşind să se legitimeze la echipe din “Albion”!
Plecaţi la muncă, în general, nu au abandonat pasiunea pentru fotbal şi, după ce s-au “aşezat”, profesional, au reuşit să se “agaţe” la cluburi din Regatul Unit, unde fac o impresie bună şi dau dovadă de seriozitate. Şi, desigur, mai câştigă ceva bani în plus!

Un fost arbitru prahovean se legitimează în Liga a VII-a engleză!

Ovidiu Crozolo – fost central la nivelul Ligii A Prahova şi fost portar al echipei Avântul Măneciu – va reveni pe gazon, după o perioadă de absenţă, reuşind să treacă testele impuse de un club din Anglia!
Crozolo, plecat la muncă în Marea Britanie, a dat probe de joc la o echipă din Liga a VII-a – Burscough Football Club, club fondat în 1946, din districtul Liverpool. Liga a VII-a se situează, în Regat, pe la jumătatea ierarhiei valorice! În Anglia, la acest eşalon, este un nivel semiprofesionist, în acest sezon, United of Manchester – echipa suporterilor lui Manchester United, nemulţumiţi de politica clubului, fiind cea care a promovat din Northern Premier League, Division One North, unde joacă şi noua echipă a lui Crozolo.
“Am dat probe, aveau nevoie de portar şi am fost menţinut în lot. Organizarea clubului este la superlativ, au un cult pentru fotbal pe care nu-l găseşti decât aici, în Anglia, indiferent la ce nivel ar fi, fac şi gândesc lucrurile ca şi cum ar fi sus” – spune Crozolo, acesta nefiind singurul portar din judeţul nostru care va combate în ligile inferioare din Anglia.

Catană –adversarul celor de la FC România!

Alexandru Catană – fost goalkeeper la Chimia Brazi sau Astra 2, portar aflat, la un moment dat, în vederile Oţelului Galaţi, este titularul celor de la Waltham Forest, club care activează în Essex Senior League, al nouălea nivel competiţional în Anglia! Catană a ajuns la echipa engleză, tot “adiacent” plecării sale la muncă, în Marea Britanie, interesant fiind că gruparea la care acesta activează are ca adversară chiar echipa românilor din “UK” – FC România, club format în mare majoritate din fotbalişti plecaţi de la noi din ţară la muncă, şi care s-au reunit într-o echipă care a reuşit câteva promovări!
Şi la FC România este un portar prahovean, Andrei Stroe, fost la Avântul Măneciu, cel care apără la echipa sa, când i se permite, în… tricoul Petrolului. FC România este o adevărată “enclavă” de foşti jucători prahoveni, Mihai Dinu (ex Petrolistul Boldeşti, Chimia Brazi şi Petrolul), Andrei Baciu (ex Conpet şi CSO Plopeni), Dumbravă (a jucat un meci în Divizia A, pentru Petrolul, după fuziunea cu Astra din 2003), Gabi Marin (târgoviştean, fost la Chimia Brazi şi CSO Plopeni), Marius Teleoacă (jucător bucureştean, fost la CSM Câmpina)