Capitala a fost gazda unei conferinţe internaţionale pe teme de turism
La București a avut loc recent Conferința Internațională ”Managementul integrat al calității pentru destinațiile turistice: cheia pentru competitivitate”, organizată de către Autoritatea Națională pentru Turism (A.N.T.), în parteneriat cu Organizația Mondială a Turismului. Invitatul special a fost Taleb Rifai, secretarul general al Organizației Mondiale a Turismului (O.M.T.), înalt demnitar al Organizației Națiunilor Unite (O.N.U.). Totodată, la evenimentul ce a avut loc la Palatul Parlamentului, au participat Costin Borc, viceprim-ministru și ministru al Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, dar și Cristiana Pașca Palmer, ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor. “Eu sunt aici deoarece cred în România. Am văzut o poveste de succes și vreau să fac parte din ea. Am văzut oameni entuziaști, cu viziune, iar România merită ce-i mai bun din partea noastră! România ar trebui să se concentreze pe miturile și legendele locale pentru a se promova cât mai bine pe plan mondial”, a declarat secretarul general al Organizației Mondiale de Turism, care este de părere că țara noastră ar trebui să parieze pe Transilvania și pe legenda lui Dracula. “Credeți în țara voastră, pentru că dacă nu credeți în ea, nici alții nu o vor face. Acum turiștii români redescoperă România și este foarte important să avem încredere în destinațiile noastre, să mergem să vizităm, să lăudăm ce este bun, să atragem atenția când este vorba să corectăm ceva. Dar să fie foarte clar: dacă noi nu suntem mândri de destinațiile noastre, turiștii străini nu vor fi niciodată atrași”, a declarat în cadrul conferinței ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, Costin Borc.
Artefacte arheologice de primă importanţă, expuse la Muzeul Naţional de Istorie
La Muzeul Naţional de Istorie a României a fost deschisă expoziția „România – civilizații suprapuse”, ce reunește artefacte arheologice și istorice de primă importanță din colecțiile mai multor muzee din ţară. Adevărate capodopere aparținând patrimoniului național, aceste obiecte stau mărturie cu privire la numeroasele civilizații care s-au succedat de-a lungul timpului în cuprinsul spațiului actual al României, loc de convergență culturală. Acest amplu proiect expozițional reprezintă o a doua etapă a unui demers muzeal de anvergură inițiat de Muzeul Național de Istorie, anume de a prezenta publicului din țară și din străinătate cele mai importante bunuri de patrimoniu cu semnificație istorică și arheologică aflate în colecțiile muzeelor din România. Sunt prezentate câteva sute de exponate ilustrând evoluția civilizațiilor preistorice, antice și medievale care s-au succedat pe teritoriul actual al României, inclusiv o serie de bunuri culturale intrate de curând în colecțiile Muzeului Național de Istorie. Expoziţia va fi deschisă până pe 18 septembrie 2016, putând fi vizitată de miercuri până duminică în intervalul orar 10:00 – 18:00.
Turcia ar putea renunţa la ofertele all inclusive
Hotelierii turci susțin că trebuie să renunțe treptat la ofertele all-inclusive, deoarece au ajuns să vândă foarte ieftin, la volume extrem de mari, un sistem care își arată începând cu anul acesta limitele, pe fondul problemelor grave cu care se confruntă turismul din Turcia. Moda all-inclusive este regăsită în Turcia în mai toate complexurile turistice de pe țărmul Mediteranei și a reprezentat un adevărat magnet pentru vizitatorii de peste hotare. De acum însă, hotelierii privesc cu îngrijorare la cercul vicios creat de acest tip de servicii, anunță Hurriyet Daily News. „În măsura în care, prin natura sa, acest tip de servicii se dovedește a fi atractiv pentru turiștii care vor să economisească bani, hotelurile se trezesc în imposibilitatea de a majora tarifele, deși costurile cresc de la an la an. La cât de uzual se dovedește a fi acest sistem în Turcia, nivelul veniturilor din sector a avut de suferit în ultimii ani. Ar trebui să reducem numărul hotelurilor cu oferte all-inclusive în mod gradual”, a explicat Basaran Ulusoy, președintele Asociației Agențiilor de Turism din Turcia.Industria de profil din această ţară se confruntă cu o descreștere dramatică a veniturilor prin prisma reducerii cu 28% a numărului de turiști străini intrați în țară, ca urmare a tensiunilor înregistrate între Ankara și Moscova, dar și a riscurilor de securitate, potrivit Business24.ro.