Astazi ,şase reprezentanţi ai Penitenciarului de Femei Târgşor au participat la ceremonia militară şi religioasă cu prilejul Zilei Eroilor,sărbătoare naţională,organizată în cadrul comunei Ariceştii Rahtivani,Prahova .Festivitatea de comemorare a început după oficierea Sfintei Liturghii a Înălţării Domnului,moment în care au fost depuse coroane de flori la monumentul ridicat în cinstea eroilor din satul Târgşorul Nou.
Omagierea eroilor patriei îşi are punctul de origine în contextul creat după Primul Razboi Mondial.Acest moment de împlinire naţională nu ar fi fost posibil fără jertfa a circa 330.000 militari români căzuţi la datorie pe câmpurile de luptă în bătăliile primei mari conflagraţii mondiale.
În semn de recunoștință pentru eroii care au căzut în Primul Război Mondial, autoritățile au hotărât, prin Decretul-lege nr. 1.693 din 4 mai 1920, ca Ziua Eroilor să fie decretată sărbătoare națională și să fie celebrată, „cu mare fast religios, școlar, militar și național”, în Ziua Înălțării Domnului. Decizia a fost preluată de Parlamentul României în anul 1995, iar în anul 2003, prin Legea privind regimul monumentelor și operelor comemorative de război, sărbătoarea Înălțării Domnului a fost proclamată drept sărbătoare națională a poporului român.