Jucătorii Petrolului din sezonul trecut s-au răspândit „unde au văzut cu ochii”, în lipsa unei alternative viabile, cel puţin pentru moment, şi fotbaliştii formaţi de către Centrul de Copii şi Juniori al Petrolului fiind în situaţia de a lăsa Ploieştiul pentru echipe din ţară, de eşalon secund, în majoritatea cazurilor.
Doi dintre jucătorii de perspectivă – Dean Beţa şi Roberto Alecsandru – au fost „cooptaţi” de fostul petrolist, Daniel Opriţa, la Juventus Bucureşti, echipa promovată în eşalonul secund fiind interesată de-a lungul anilor, de fiecare dată, de fotbalişti proveniţi de la Petrolul.
Tot în eşalonul secund, la o altă echipă ilfoveană – Academica Clinceni – merge mijlocaşul Daniel Stana, „liber de contract”, la rândul său, ca toţi jucătorii care au activat la Ploieşti anul trecut, în timp ce fundaşul dreapta Peteleu s-a „lipit” de Viitorul Constanţa, unde, în general, jucătorii ex-petrolişti au găsit teren propice de continuare a activităţii.
Şi ultimul antrenor al galben-albaştrilor, Ionel Gane, are angajament de câteva zile, formaţia CSM Râmnicu Vâlcea fiind cea care l-a „agăţat” pe tehnicianul care a făcut cele mai multe puncte în sezonul de adio al Petrolului.
Apel la faliment
După declararea falimentului, în 22 iunie, pentru „a mai trage de timp” o perioadă, înainte de a se „sigila”, la propriu, bunurile clubului, SC FC Petrolul SA a declarat apel la decizia Tribunalului Prahova. Astfel, perioada în care clubul se va „dizolva”, efectiv, şi se va putea porni la drum pe alte „baze”, se va … lungi, mai ales că urmează şi vacanţa judecătorească. Oricum, în „teorie fotbalistică”, schimbarea denumirii unui alt club în Petrolul, după o asociere cu Primăria, asociere posibilă după ce autoritatea locală va „recupera” siglele şi palmaresul, înregistrate la OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci), nu se va putea face decât în aprilie – mai, anul viitor, printr-o decizie a Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal (dacă respectivul club va fi afiliat la FRF, desigur), urmând ca „efectele” acestei asocieri pentru un „nou Petrolul” să se vadă din sezonul 2017-2018!
Oricum, este clar că, în acest moment, fotbalul ploieştean şi situaţiile apărute în orice asociere pe această temă, cu autoritatea locală, au nevoie, mai mult de…. jurişti buni, decât de antrenor şi jucători!
O singură intenţie la juniori – Goruneanu vrea grupa 2001!
Falimentul Petrolului, anunţat săptămâna trecută, a dus la o situaţie ciudată pentru grupele de copii şi juniori ale clubului, grupe aflate „în aer”, la propriu.
Fără salarii la antrenori de 4 luni, fără vreun fel de intenţie clară venită de la propriul club sau de la altă structură sportivă (Clubul Sportiv Municipal, de exemplu), într-un cerc vicios din punct de vedere al drepturilor federative ale juniorilor, în situaţia de acum, tot ce înseamnă Centrul de Copii şi Juniori al Petrolului se află în… vacanţă forţată!
Până la lămurirea situaţiei (care, deocamdată, pare destul de greu de rezolvat), singura intenţie concretă de a „duce mai departe” o grupă de juniori cu perspective, este în cazul grupei de juniori – 2001, unde, Florin Goruneanu, unul dintre sponsorii clubului, la nivel de juniori, doreşte să preia grupa din care face parte şi fiul său – Matei. Grupa antrenată de Iulian Cojocaru a obţinut, de altfel, ultimul rezultat notabil al clubului – clasându-se pe locul 3 la turneul semifinal de la Vaslui, jucat acum câteva săptămâni.
La nivelul întregului centru, 8-10 jucători de valoare sunt curtaţi, în acest moment, de cluburi cu o activitate intensă la nivel de juniori, Dinamo Bucureşti, Viitorul Constanţa şi FC Voluntari dorind să „pună mâna” pe elemente de perspectivă – lucru care are şanse mari să se întâmple, „exodul” spre cluburi cu stabilitate şi care acordă mai mult interes sectorului juvenil începând de anul trecut.