Euromania Dumbrăveni – CS Păuleşti 1-3 (0-1)

Cristi Damian, Marcel Marin (Dumbrăveni, Vrancea)

Stadion: „Comunal”, Dumbrăveni. Spectatori: circa 400. Au marcat: Mihăilă (85)/D. Nae (3-penalti), Pantilimonescu (68), Ciobanu (81).
Euromania: Sava (cpt) – Stanciu, Negoiţă, Gurguiatu, Săpunaru – Popa (70 Mihăilă), Niţă, Mihăescu (46 Diaconu; 82 Apostolescu), Tîrcă – Lechea (77 Lera), Chivu. Antrenor: Daniel Bănică.
CS Păuleşti: Rădulescu (cpt) – Ţugui, Neacşu, Neagu (64 Butufei) – Bărăgan, Pantilimonescu (85 Arnăutu) – L. Dumitru, M. Mihai (79 Al. Ion), D. Nae (73 Cocoş) – Ciobanu. Antrenor: Iulius Mărgărit.
Avertismente: -/M. Mihai (58).
Arbitri: Marian Barbu – Mihai Cantemir (ambii, din Făgăraş) şi Andrei Cojocaru (Braşov). Observatori: Victor Stănişteanu şi Valeriu Ibriu (ambii, din Buzău).
Jucătorul meciului: Bogdan Rădulescu (CS Păuleşti).

În manşa tur a jocului de promovare în Liga a III-a, campioana judeţului Prahova, CS Păuleşti, s-a impus la o diferenţă liniştitoare pe terenul adversarilor de la Euromania Dumbrăveni (judeţul Vrancea). Scorul final a fost de 3-1 în favoarea prahovenilor, la capătul unui meci disputat pe o căldură insuportabilă şi în care la un moment dat gazdele au avut şansa unui rezultat „mai strâns”.
Încă din debutul jocului, valoarea fotbalului prahovean şi-a spus cuvântul şi mijlocaşul ofensiv M. Mihai a fost faultat în suprafaţa de pedeapsă de fundaşul central Gurguiatu, iar penaltiul just acordat de longilinul arbitru Marian Barbu a fost transformat cu precizie de D. Nae (minutul 3). Practic, jocul a început de la 0-1, iar din acest moment localnicii au fost nevoiţi să iasă la atac, dar s-au lovit de un Bogdan Rădulescu în zi de graţie. Încă din prima repriză păuleştenii lui Iulius Mărgărit puteau tranşa soarta partidei, dar golgheterul Ligii A Prahova Andrei Ciobanu, a luftat incredibil la doi metri de poarta fostului brezean-chimist Bogdan Sava, după o cursă fenomanelă a marcatorului primului gol. După pauză, pe fondul căldurii tot mai sufocante şi a oboselii acumulate, prahovenii au pus stăpânire şi mai mult pe joc, iar Pantilimonescu (68 – şut pe sub Sava) şi Ciobanu (81 – reluare din câţíva metri, cu poarta goală) au adus liniştea returului. În loc să se înregistreze un scor de neprezentare, o eroare în defensiva păuleştenilor a lui Neacşu a permis localnicilor să marcheze golul de onoare prin Mihăilă. Returul, programat sâmbătă la Păuleşti, de la ora 17.30, va fi, cu siguranţă, o simplă formalitate pentru trupa prahoveană, care are astfel şansa ca din toamnă să evolueze, în premieră, pe scena celui de-al treilea campionat al ţării.

Adversari dezorganizaţi

Baza sportivă – dacă se poate numi aşa – pe care a evoluat CS Păuleşti sâmbătă după amiaza aminteşte de unele arene din ultimele ligi prahovene. Prima impresie cu stadionul din Dumbrăveni a lăsat de dorit, zona vestiarelor fiind neîngrijită, la fel ca şi clădirea propriu zisă, fiind „cucerită de mucegai”. Suprafaţa de joc este denivelată, steagurile de la colţ sunt neregulamentare, iar băncile de rezerve sunt rupte şi incomplete. Cu siguranţă, după ce vor ajunge la Păuleşti şi vor avea în ce condiţii sunt primiţi, vrâncenii vor rămâne plăcut impresionaţi.

Ca la nebuni…

La acest nivel al competiţiei, Federaţia Română de Fotbal a obligat echipele participante să aducă la stadion şi o ambulanţă, dotată cu mijloace de resuscitare şi medic. Pentru această întâlnire, vrâncenii au găsit o soluţie inedită, chiar de la Spitatul de Psihiatrie Dumbrăveni (în foto). Din păcate, la finalul primei reprize salvarea a intervenit după ce un spectator local i s-a făcut rău, motivul principal fiind căldura excesivă, fiind peste 35 de grade Celsius la ora jocului. La caz a ajuns şi medicul delegat la partidă, astfel că pentru câteva minute partida s-a jucat fără cadru medical!

100 de păuleşteni alături de favoriţi

Pentru jocul cu Euromania Dumbrăveni, peste o sută de spectatori păuleşteni au făcut deplasarea în comuna vrânceană. Micuţa tribuna locală a fost neîncăpătoare şi astfel susţinătorilor prahoveni li s-a improvizat un spaţiu după gard, în picioare. Chiar şi în asemenea condiţii, aceştia şi-au încurajat favoriţii pe toată durata întâlnirii, iar la final au plecat bucuroşi spre casă după victoria meritată pentru ca sâmbătă să se bucure de promovarea, în premieră, în Liga a III-a. De partea cealaltă, gazdele au avut aproximativ 300 de spectatori, dar după golul de 3-0 al lui Ciobanu, aceştia au început să plece, in corpore, spre casă.

Colegi la naţională, adversari la Dumbrăveni

Partida de sâmbătă a oferit un duel interesant, între trei foşti componenţi ai echipei naţionale de minifotbal. Astfel, prahovenii Rădulescu şi Bărăgan au fost colegi cu vrânceanul Emilian Chivu sub tricolor, la ultimele ediţii ale turneelor finale la care a participat România şi în care a reuşit să se impună pe plan european. Dacă atunci cu toţii s-au bucurat pentru succesul naţionalei, de această dată doar prahovenii au reuşit să câştige.