Pentru destructurarea unor grupări infracţionale sau pentru prinderea celor care comiteau infracțiuni economice, în ultimele două săptămâni, polițiştii de la inspectoratele județene din țară au efectuat 115 percheziţii domiciliare.
Ca urmare a acțiunilor oamenilor legii, au fost ridicate diverse mărfuri, fiind, de asemenea, instituit sechestru asigurător asupra mai multor autoturisme și ridicate valori băneşti reprezentând 186.250 de lei și 13.800 de euro.
Acțiunile din perioada 24 aprilie – 7 mai au fost nu doar operative cu caracter inopinat, pentru destructurarea de grupări, dar și pentru cercetarea unor persoane care au adus prejudiciu la bugetul consolidat al statului sau au comis înșelăciuni economice. Per total, în urma administrării probatoriilor, 61 de persoane au fost reţinute/ arestate.
Printre cei reținuți se numără și doi indivizi care făceau parte dintr-o grupare specializată în spargeri de apartamente în Ploiești, aceștia fiind ridicați în urma unor acțiuni desfășurate de către polițiști în Prahova, București și Galați. Totodată, la capitolul infracțiuni economice, reamintim cazul unui administrator cercetat penal de către ofițerii de la Serviciul Economic al IPJ Prahova pentru înșelăciune cu 58.000 litri de motorină.
Conform reprezentanților poliției prahovene, bărbatul ar fi pus la dispoziţia unei persoane documentele şi conturile societăţii pe care o administra, sprijinind-o astfel pentru inducerea în eroare a reprezentanţilor altor două societăți, cu prilejul vânzării unei cantităţi de 58.000 litri motorină, iar prin faptele comise ar fi creat un prejudiciu de aproape 290.000 de lei.