Cheltuielile ASF s-au redus

Președintele Asociației de Supraveghere Finaciară (ASF), Mișu Negrițoiu, a declarat că sumele cheltuite cu funcţionarea instituției pe care o conduce s-au redus cu aproximativ 30 la sută în ultimii doi ani, în contextul în care au fost luate mai multe măsuri.
”Am eliminat două niveluri de conducere, reducând totalul de la cinci la trei şi implicit am redus numărul managerilor cu 60%. Am comasat serviciile să aibă cel puţin 10 posturi şi direcţiile să aibă cel puţin 40 de posturi. Am aliniat retribuţiile la nivelul pieţei, introducând o grilă unică de salarizare”, a mai explicat aceste reduceri de cheltuieli Mișu Negrițoiu.

Finanțele s-au împrumutat cu peste 500 milioane de lei

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a anunțat că instituția a împrumutat, pentru luna mai, de la bănci peste 520 de milioane de lei, prin lansarea unor titluri cu scadenţa în 2020.
În primele patru luni ale anului curent, MFP a împrumutat circa 18 miliarde de lei şi alți 775 milioane de lei prin licitaţii cu obligaţiuni de stat şi certificate de trezorerie.

Guvernatorul BNR, optimist pentru următorii 25 de ani

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, susține că o creștere a productivității constantă, asemănătoare celei din UE – adică de peste 1% pe an – poate plasa România la 80% din media europeană a PIB pe cap de locuitor în următorii 25 de ani. “Există un calcul care arată că, dacă productivitatea totală a factorilor va crește în România cu cel puțin 1%, în următorii 25 de ani putem să ajungem la 80% din media europeană a PIB/locuitor, cu o situație stabilă a PIB, nu cu una care să fluctueze în funcție de evoluția cursului”, a precizat Isărescu.