Câmpina are o nouă atracţie turistică. Duminică 22 mai, de Ziua Internaţională a Biodiversităţii Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltare Turismului Prahova a inaugurat o alee senzorială realizată numai cu materiale ce se găsesc în natură.
Mărginită cu pietre mari de râu, pe cei 50 de metri ai săi, aleea este de fapt o inivitaţie la o călătorie senzorială. Drumeţia porneşte de pe nisipul fierbinte plin de scoici de la malul mării, trece prin zone înierbate şi fâneţe, prin pădurile de foioase şi covorul lor de frunze, prin prundişul râurilor şi prin păduri de conifere pentru a ajunge finalmente sus pe piatra colţuroasă a vârfului de munte.
Aleea, asemănătoare unei opere de artă, este parte a proiectului „Câmpina Verde” derulat de APDT Prahova în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpina şi Clubul deTurism şi Arte Escamonde Ploieşti. O parte a proiectului, de aproape 8 mii de lei, a fost finanţată de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România. Până în prezent proiectul a cuprins, pe lângă realizarea acestei alei şi reabilitarea parcului în care ea a fost amplasată. Astfel au fost toaletaţi zeci de copaci şi arbuşti, s-au montat bănci noi iar cele vechi au fost reparate şi revopsite, s-au strâns gunoaiele, s-a cosit şi s-au plantat flori, în timp ce aleea principală a primit o nouă şi consistentă pătură de pietriş mărgăritar. Toate aceste lucrări au fost duse la bun sfârşit cu participarea a peste 200 de voluntari, deopotrivă copii şi adulţi.
Câmpinenii au primit cu bucurie, curiozitate şi respect aceste înnoiri. Proiectul se va încheia la jumătatea lunii iulie dar până atunci, tot în cadrul lui, copii din Câmpina vor beneficia de seminarii interactive şi concursuri ce au ca scop dezvoltarea educţiei ecologice şi creşterea respectului faţă de natură.