Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru acest sfârșit de săptămână. Potrivit acesteia, vremea va fi caldă, dar instabilă. Atât în noaptea de Înviere, cât și în prima zi de Paște vor fi ploi în majoritatea regiunilor țării.
Astazi, in majoritatea zonelor, vremea va fi răcoroasă şi în general instabilă. Cerul va avea înnorări, temporar va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 20…25 l/mp, în special la deal şi la munte. Vor fi mai ales averse, însoţite local de descărcări electrice. În est şi în sud-est valorile termice se vor situa în jurul celor normale la sfârşit de aprilie, cerul va fi parţial noros, iar ploile se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi în regiunile sud-estice, dar izolat şi în restul teritoriului, asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 23 de grade, iar cele minime între 5 și 11 grade.
In Bucuresti, valorile termice vor fi normale pentru sfârşitul lunii aprilie. Cerul va avea înnorări şi, mai ales spre seară și noaptea, vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 10 grade.
La munte, vremea va fi răcoroasă şi în general instabilă. Cerul va avea înnorări, temporar se vor semnala averse și descărcări electrice, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 20…25 l/mp, în zona Carpaților Orientali și Meridionali. Vântul va prezenta unele intensificări.
Maine la munte, pe parcursul zilei, temporar înnorările se vor accentua, cu caracter local va ploua, iar cantitățile de apă izolat vor fi mai însemnate îndeosebi în zona Carpaților Orientali, unde se vor întregistra până la 15…20 l/mp, în timp ce în cursul nopții cerul va fi variabil la parţial noros și doar în primele ore izolat va mai ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Regimul termic va fi caracterizat de valori de temperatură apropiate de cele climatologic specifice acestei date din an.
In Bucuresti, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru sfârșitul lunii aprilie. În cursul zilei, vor fi înnorări şi temporar va ploua slab, iar noaptea cerul va deveni variabil. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă de 8…10 grade.
Duminica la munte, cerul va fi variabil cu înnorări temporare în zona Carpaților Orientali și Meridionali unde îndeosebi după orele prânzului cu caracter local se vor semnala ploi de scurtă durată. Începând cu orele serii, nebulozitatea se va accentua, însă doar în masivele sud-vestice va ploua, iar pe spații mici se vor putea cumula cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în cursul nopții în zona Munților Banatului. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din intervalul anterior.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentEvenimente
Articolul următorFILMUL ZILEI