Consiliul Patronatelor Bancare – nemulțumite de Legea dării în plată

Consiliul Patronatelor Bancare din România ( CPBR) solicită instituţiilor abilitate să se adreseze Curții Constituționale, care ar trebui să verifice legalitatea Legii dării în plată – act normativ adoptat recent de Parlament.
„Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR) solicită cu toată responsabilitatea instituţiilor abilitate să-şi exercite prerogativele şi să sesizeze Curtea Constituţională în legătură cu această lege. Toate aspectele de neconstituţionalitate sesizate în mod repetat de către comunitatea bancară şi de instituţiile statului au fost ignorate de către Parlament şi subzistă în forma finală a legii adoptată de Parlament“, se menționează într-un comunicat al CPBR.

Statul vrea un partener “strategic” pentru CEC Bank

Conform unei declarații a lui Dragoș Pâslaru, consilier al premierului Dacian Cioloș, statul român dorește să atragă un partener “strategic” la CEC Bank.
„ Discutăm despre pachete minoritare la companii foarte interesante. În gândirea Guvernului, în acest moment este inclusă Hidroelectrica, imediat după ce iese din insolvență. Este inclus şi CEC Bank, pentru care o participare strategică a unei instituţii financiare internaţionale, de tipul BERD, este un prim pas”, a mai precizat, în acest context, Dargoș Pâslaru.