Consiliul Judeţean Prahova va solicita în perioada următoare finanţarea din fonduri externe pentru două proiecte care să vină în sprijinul dezvoltării infrastructurii Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploieşti, una din cele mai mari unități sanitare publice de monospecialitate din țară și singurul spital de profil din Municipiul Ploiești. Spitalul asigură asistență medicală de specialitate (spitalicească și ambulatorie), asistență medicală neonatală pentru 85 % din populația Județului Prahova.
Primul proiect „Reabilitarea termică şi creşterea eficienţei energetice a Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploieşti”, se va înscrie în Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020 – Axa Prioritară 3 Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon” – Prioritatea de investiţii 3.1 „Sprijinirea eficienţei energetice”, are o valoare estimată de 7.058.835 lei cu TVA.
În cadrul proiectului au fost propuse prin SF activităţi de îmbunătăţirea izolaţiei termice şi hidroizolaţie a anvelopei clădirii, de reabilitare şi modernizare a instalaţiilor pentru prepararea şi transportul agentului termic, dar şi achiziţionarea şi instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile, Totodată se va urmări înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu corpuri de iluminat tip LED, cu eficienţă energetică ridicată si durată mare de viaţă.
Cel de-al doilea proiect “Extinderea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea infrastructurii de primiri urgenţe a Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploieşti” se înscrie în Programul Operational Regional (POR) 2014-2020 – Axa Prioritara 8 „Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale” – Prioritatea de investitii 8.1 – “Investiţiile în infrastructurile sanitare şi sociale”, îşi propune realizarea un corp de cladire nou P+E parţial, alipit corpului „D” al spitalului, care va cuprinde o Cameră de Primiri Urgenţe complet utilată si echipată, dar şi sistematizarea incintei. Valorea estimată a acestul proiect se ridică la 4.579. 314 lei cu TVA.
Până la publicarea ghidurilor specifice şi până la deschiderea sesiunilor de depunere a proiectelor, Consiliul Judeţean Prahova a demarat pregătirea şi promovarea acestor două proiecte şi au fost elaborate studiile de fezabilitate.