Petre Apostol

Sportiva anului 2015 în Prahova şi în România, de altfel (la egalitate cu handbalista Cristina Neagu), Andreea Chiţu, de la CSM Ploieşti – Steaua Bucureşti, nu a reuşit să-şi apere titlul continental la judo câştigat anul trecut la Baku (Azerbaidjan), când şi-a adjudecat şi medalia de aur la prima ediţie a Jocurilor Europene.
Ediţia din acest an a Campionatelor Europene de Judo are loc la Kazan, în Rusia, Andreea Chiţu evoluând chiar în prima zi a competiţiei, joi, în cadrul categoriei 52 kg. Clasată pe locul întâi în ierarhia internaţională a categoriei, aceasta a obţinut calificarea în semifinale după ce a trecut de Laura Gomez, din Spania, prin ippon, şi de rusoaica Yulia Ryzhova, graţie a două penalităţi primite de sportiva ţării gazdă.
În semifinale, însă, Andreea a fost învinsă de reprezentanta Franţei – Priscilla Gneto, prin ippon. Astfel, sportiva de la CSM – Steaua a ajuns în recalificări, luptându-se cu elveţianca Evelyne
Tschopp pentru medalia de bronz, pe care a învins-o prin ippon, urcând, prin urmare, pe ultima treaptă a podiumului.
Campioană a devenit fosta lideră mondială, Majlinda Kelmendi, din Kosovo, care a învins-o pe Gneto în finală prin ippon. Podiumul a fost completat de Yulia Rhyzova.
Pentru Andreea Chiţu, aceasta reprezintă a cincea medalie consecutivă obţinută la Campionatele Europene, urcând pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de două ori, în 2012 şi în 2015.