Colegiul Naţional „Nichita Stănescu” va fi gazda celei de a VI-a ediţii a Concursului Interjudeţean „Lecţii cu Nichita”.
Organizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, concursul face parte din Calendarul Activităţilor Educative la nivel regional şi interegional pe care Ministerul Educaţiei le organizează în fiecare an, în scopul stimulării cunoaşterii poeziei lui Nichita Stănescu, a descoperirii talentelor în domeniul literar-artistic, a dezvoltării competenţelor digitale şi lingvistive ale elevilor din învăţământul gimnazial şi cel liceal.
Şi în acest an, concursul s-a bucurat de o mare popularitate în rândul elevilor, astfel încât premiile vor fi disputate de nu mai puţin de 130 de elevi din Ploieşti şi din alte 10 judeţe ale ţării.
Câştigătorii celor patru secţiuni de concurs – traducere (engleză şi franceză), film, fotografie, desen vor fi desemnaţi miercuri, 30 martie 2016, începând cu orele 12.30, la colegiul care poartă numele Îngerului Blond al poeziei româneşti.
Primăria Ploieşti va acorda premii în valoare de 5000 lei celor care s-au evidenţiat în cadrul acestei competiţii, rămânând consecventă ideii de descoperire şi încurajare a tinerelor talente în rândul elevilor.