* Cartofii dulci sunt un super-aliment şi nu ar trebui să vă lipsească din alimentaţie. Cartoful dulce se numără printre cele mai sănătoase legume din lume, NASA folosindu-l în misiunile spaţiale, potrivit theheartysoul.com. Acest aliment este plin de nutrienţi şi luptă împotriva cancerului. Studiile au arătat că 80% dintre proteinele care se găsesc în cartoful dulce încetinesc înmulţirea celulelor canceroase. Fiind bogată în vitamina B6, această legumă previne rigidizarea vaselor de sânge şi a arterelor, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Harvard. De altfel, şi potasiul care se găseşte în cartoful dulce îţi protejează inima, scade tensiunea arterială şi reglează bătăile inimii, scrie Unica.ro.

* O veche terapie ar putea deveni o alternativă la antibiotice. SUA, Belgia şi Franţa au readus în actualitate o veche terapie ce se bazează pe folosirea de viruşi care „mănâncă” bacterii, în paralel cu dezvoltarea antibiorezistenţei, în faţa creşterii rezistenţei microbilor la antibiotice. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat la sfârşitul anului trecut că dacă nu se face nimic pentru prevenirea utilizării abuzive a antibioticelor sau pentru găsirea unor molecule noi, lumea se îndreaptă către „o eră post-antibiotice, în care infecţiile comune vor începe să ucidă”. Descoperită în timpul Primului Război Mondial şi dezvoltată în anii 1920 şi 1930, fagoterapia se bazează pe folosirea de viruşi care mănâncă bacterii (numiţi şi bacteriofagi), care se găsesc în cantităţi foarte mari în natură (inclusiv în ape uzate) sau în corpul uman (în intestin, de exemplu), anunţă Libertatea.