Tricolorul LMV Ploieşti – CS Unirea Dej, astăzi, ora 17.00

Petre Apostol

Începând de astăzi, Divizia A1 la volei masculin intră în faza a doua, fiind programate primele meciuri din playoff. La prima prezenţă în elita voleiului masculin românesc, echipa Tricolorul LMV Ploieşti şi-a îndeplinit obiectivul, acela de a se califica în playoff.
Formaţia pregătită de Marian Anton şi Mădălin Marinescu a încheiat pe locul al şaselea prima fază a campionatului, urmând să joace, astfel, în playoff pentru locurile 5-8. Prima adversară din această fază a competiţiei este CS Unirea Dej, echipă clasată pe locul al şaptelea.
Se va juca după sistemul „cel mai bun din trei partide”, primul meci fiind programat la Ploieşti, după care disputa se va muta la Dej, sâmbăta viitoare. În caz de egalitate după cele două partide, se va desfăşura manşa decisivă, miercuri, 6 aprilie, la Ploieşti.
Câştigătoarea se va confrunta, apoi, în ultima fază a campionatului, cu învingătoarea disputei dintre Volei Club Caransebeş (ocupanta locului 5 la finalul fazei I) şi CSM Bucureşti (situată pe locul 8 la finalul primei faze), duel care va avea loc după sistemul „cel mai bun din cinci partide”.
Ploieştenii au pierdut ambele meciuri directe cu CS Unirea Dej, în faza I a Diviziei A1, însă ambele partide s-au încheiat în tiebreak, dovedind echilibrul dintre cele două formaţii.
În meciul disputat în Ploieşti, Tricolorul LMV a cedat pentru singura dată un avantaj de 2:0 la seturi. După ce a câştigat cu 25:18 şi 25:13 primele seturi, echipa ploieşteană a pierdut apoi cu 23:25, 19:25, 10:15 următoarele seturi.
În retur, Tricolorul LMV a pierdut cu scorul pe seturi de 22:25, 25:22, 25:23, 16:25, 12:15.
În semifinalele campionatului se vor confrunta SCM U Craiova cu Ştiinţa Explorări Baia Mare şi Volei Municipal Zalău cu CS Arcada Galaţi.
În playout, ca urmare a retragerii campioanei Tomis Constanţa, se va juca un singur meci, Universitatea Cluj, clasată pe locul 9 la finalul primei faze, menţinându-se în prima divizie şi în sezonul viitor. Astfel, VCM LPS Piatra Neamţ şi Dinamo Bucureşti se vor confrunta pentru ultimul loc care asigură prezenţa în primul eşalon şi în campionatul viitor, nemţenii având avanatajul terenului propriu într-un duel care se joacă după sistemul „cel mai bun din cinci partide”.