Guvernul Cioloş are în plan înfiinţarea unei aşa zise „comisii de tăiat hârtii”. Potrivit consilierului de stat Cristian Ghinea, care se va ocupa de această ramură, primele documente care ar putea să dispară sunt dosarul cu șină, timbrul fiscal de la Poștă, certificatul de naștere și cazierul.
„Cazierul, pe lângă faptul că se cere de foarte multe ori, era și chestiunea înnebunitoare în care te duceai la Poștă pentru că îți trebuia un timbru. Această chestiune apare de foarte multe ori pe platformă și într-un fel mă bucur că mi se confirmă frustrările mele personale din viața mea anterioară. Pentru că și pe mine m-a enervat lucrul acesta. Pierdeai foarte mult timp, eu, personal, m-am dus cu taxiul, am dat 10 lei, ca să cumpăr de la Poștă un timbru de 2 lei. Este evident că sunt chestiuni inutile și frustrante, dar nu a avut nimeni această aplecare de a se uita la ele. E acest fatalism, care pe mine mă frustrează foarte mult în instituții: Asta este, avem un ordin de ministru. Și? Schimbă-l sau propune să fie schimbat. Oamenii au niște frustrări absolut legitime. De ce ți se mai cere certificat de naștere peste tot aproape? Din moment ce ai buletin, la un moment dat ai avut certificat de naștere. Ce mai demonstrează acest certificat de naștere care ți se cere peste tot? Sau copie legalizată a certificatului de naștere, că avem și o industrie a notarilor care trebuie să trăiască și ea. Aș vrea să văd și eu răspunsul simplu și logic la această întrebare. Și acest exercițiu simplu și logic aș vrea să îl facă fiecare instituție”, spune Ghinea într-un interviu acordat republica.ro.
În ceea ce priveşte membrii acestei comisii, Cristian Ghinea a declarat că şi premierul Cioloş va face parte din această echipă:
„Din Comisie face parte, în primul rând, primul ministru. Este proiectul lui personal, el are leadershipul politic. Al doilea om este Dragoș Tudorache, șeful Cancelariei, care va fi forța instituțională din spatele acestor cereri de simplificare. În interiorul cancelariei suntem câțiva consilieri de stat care ne-am asumat această misiune, neînsemnând că este fiecare de capul lui. Eu mă ocup de partea de cetățeni, Dragoș Pâslaru, de partea de firme, mai avem un coleg, Călin Ungur, care se ocupă de partea de hârțogăraie dintre instituții. Mai este Andra Bucur, care a lucrat și ea la un ONG, care este foarte bună la a-și da seama de unde provin diverse blocaje și mai sunt și alți oameni”, a spus consilierul de stat Răzvan Ghinea.