CSM Ploiești – ACS KSE Tg. Secuiesc 80-63 (33-28)

Bogdan Chitic

Scorul pe sferturi: 14-14, 19-14, 19-16, 28-19
CSM Ploiești: Moldoveanu, Ghizilă, Popescu, Casale, Marin
ACS KSE Tg. Secuiesc: Debreczi, Voloncs, Bartok, Iucze, Csurulya


CSM Ploiești: Moldovenu (3 puncte, 5gp), Stănică (2p), Ghizilă (43p), Casale (11p), Marin (2p), Savu (19p), Ilaș, Ionescu, Pandrea, Popescu, Stan.
Antrenor: Loredana Munteanu.
ACS KSE Tg. Secuiesc: Debreczi (18 puncte), Voloncs (9p), Csurulya (11p), Kovacs (4p), Bartok (3p), Iucze (13p), Istok (2p), Bisazk (3p), Feoer, Rendy
Antrenor: I. Debreczy

Echipa femină de baschet senioare de la CSM Ploiești a obținut, ieri, a doua victorie a sezonului, în Liga I, și prima pe teren propriu în actuala ediție. „Victima” trupei antrenate de Loredana Munteanu s-a numit ACS KSE Tg. Secuiesc, formație sosită la Ploiești de pe un mai mult decât călduros loc secund, în clasamentul la zi al grupei a 2-a.
Dorind, parcă, să răzbune eșecul colegelor mai mici, de la categoria „sub 16 ani”, scor 53-57, cu LPS Arad, meci care a inaugurat ziua de duminică în Sala Sporturilor „Olimpia”, jucătoarele de la CSM Ploiești au avut inițiativa în prima repriză a confruntării cu ACS KSE Tg. Secuiesc. De partea cealaltă, cu o talie mai bună, ardelencele au contat în joc doar prin Debreczi și Csurulya, care au marcat mai mult de jumătate dintre puncte, dar, în plan defensiv, oaspetele nu au putut-o opri pe Ioana Ghizilă.
Lidera CSM-ului și-a asumat responsabilitatea ultimei aruncări, când schemele tactice aveau de suferit pe finalul timpului de atac, a găsit deseori culoare pentru Savu și Casale, dar nu a uitat nici să o „hărțuiască” în apărare pe Iucze, care a încheiat prima parte în pragul eliminării.
Avantajul de două posesii, luat la pauză, a fost risipit în primele 3 minute de la reluare, după ce Voloncs a egalat la 35, reparându-și greșeala în urma unui capac, în primă fază, aplicat de Casale. Trezite, imediat, de pe bancă, gazdele s-au distanțat din nou, scor 40-35, cu aceeași Ghizilă remarcându-se atât în apărare, cu o intercepție la Iucze, cât și în atac, printr-o finalizare lipsită de emoții. Fără aportul Alexiei Apostolescu, accidentată în meciul junioarelor, antrenoarea Loredana Munteanu s-a văzut nevoită să mute deseori la nivelul fundașilor, mai ales după ce Moldoveanu a strâns al patrulea fault, iar locul său a fost luat de Stănică, pe poziția 1.
Accidentarea gravă a lui Csurulya, una dintre principalele marcatoare ale formației oaspete, a simplificat misiunea gazdelor, ale căror acțiuni ofensive, din ultimele minute, au devenit și mai cursive, cu finalizări repetate, de sub coș, ale lui Casale. Evitând emoțiile unui final încins, ploieștencele și-au adjudecat o victorie clară și mai mult decât meritată, scor 80-63, la capătul unui joc în care Ioana Ghizilă a strălucit din nou, înscriind 43 de puncte.