In ziua de astazi, timpul inseamna bani. Iar daca ai de achizitionat o rovinieta inseamna ca mai trebuie sa si alergi prin oras pentru a o achita si a intra in posesia ei. Din fericire, acum exista site-ul Roviniete.ro, autorizat de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (C.N.A.D.N.R.) sa ofere tuturor soferilor, care circula in reteaua de drumuri nationale din Romania, posibilitatea de a cumpara o rovinieta online, simplu si rapid, fara sa fie nevoie sa se deplaseze. De asemenea, rovinietele pot fi achiziţionate şi printr-un simplu SMS, iar cei care au timp o pot achiziţiona fizic din benzinării.
Roviniete.ro a fost conceput ca un serviciu de informare pentru toti soferii din Romania, in ceea ce priveste rovinietele, informează site-ul de pe care se poate cumpăra roviniete. Pe site, exista un calculator, care te ajuta sa afli cat costa o rovinieta pentru tipul tau de autovehicul (categoriile A, B,C, D, E sau F) si pentru o anumita perioada (o zi, 7, 30, 90 de zile sau 12 luni), posibilitatea de a verifica valabilitatea rovinietei actuale si un serviciu de alerta pentru momentul in care rovinieta expira, pentru ca tu sa nu ramai niciodata descoperit si sa te trezesti cu o amenda de circulatie. De asemenea, Roviniete.ro pune la dispozitia conducatorilor auto, fie ei persoane fizice sau juridice, posibilitatea de a plati online taxa de drum din Romania.

Cum cumperi o rovinieta online
Toti proprietarii de autovehicule din Romania trebuie sa aiba asupra lor, atunci cand circula pe drumurile nationale din afara oraselor, rovinieta, prin intermediul careia demonstreaza ca au achitat tariful de utilizare a acestora. Cel mai simplu mod de achizitionare a ei este online, prin intermediul site-ului Roviniete.ro, autorizat de C.N.A.D.N.R, prin contractul nr. 93/17339/27.08.2007. Astfel, esti scutit de alergatura si timp pierdut.

Pentru a cumpara o rovinieta online, trebuie sa parcurgi urmatorii pasi:
-Intra pe prima pagina a site-ului Roviniete.ro, selecteaza tipul autovehiculului si data intrarii in vigoare a rovinietei, apoi apasa pe butonul „Continua”.
-Alege perioada pentru care ai nevoie de rovinieta online: 7, 30, 90 de zile sau 12 luni si modalitate de plata: prin card bancar, ordin de plata sau plata la banca, BT24 Banca Transilvania sau 24 Banking BCR.
-Completeaza formularul cu datele personale si cele ale masinii. Alege tipul de persoana, fizica sau juridica, scrie adresa de livrare, numarul de inmatriculare si insemnul de stat al autovehiculului, numele si prenumele posesorului auto, numarul de telefon si adresa de e-mail.
-Bifeaza casuta „Accept termeni si conditii” si asteapta rovinieta pe adresa de e-mail, in cazul in care ai achitat prin card bancar sau la adresa de livrare, in cazul in care ai platit rovinieta online prin ordin de plata. Imediat ce vom primi confirmarea de plata, rovinieta iti va fi livrata prin intermediul unei firme de curierat rapid, in maxim 48 de ore lucratoare de la plasarea comenzii / confirmarea platii. Taxa de drum achitata prin intermediul site-ului Roviniete.ro include T.V.A. si livrarea gratuita prin e-mail.

Rovinieta prin SMS
Rovinietele pot fi cumpărate încă din 2012 printr-un simplu SMS. Clienţii pot cumpăra rovinietă prin SMS din orice reţea la numărul 7500. Tot ce trebuie să facă clientul este:
– va transmite, prin SMS, la numarul 7500: numărul de înmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei, corespunzatoare tipului vehiculului (ex. B54AJV A);
– va primi un SMS, prin care va fi informat că rovinieta va fi emisă pentru datele furnizate şi cu privire la costul rovinietei şi la costul total al tranzacţiei (ex. Vrei rovinieta cat. A (autoturism) – 7 zile pt. B54AJV, tarif 3 euro. Cost total SMS 3,4 Euro. Trimite DA pentru confirmare ….)
– va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea, la acelaşi număr, a unui nou SMS cu textul „DA”;
– va primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment în care va fi tarifat cu suma corespunzătoare rovinietei alese, mesaj ce va conţine următoarele informaţii, ce vor fi înregistrate în baza de date a SIEGMCR: seria rovinietei; nr. de înmatriculare al vehiculului; categoria rovinietei; anul, luna, ziua şi ora expirării valabilităţii acesteia (data şi ora de început a valabilităţii rovinietei vor fi data şi ora confirmării de către operatorul de telefonie mobile a tariferii rovinietei).
În plus, utilizatorii, potrivit CNADNR, pot cumpăra roviniete la toate terminalele/mașinile automate de procesare plăți numerar/electronice neasistate.