Luiza Rădulescu Pintilie

Sub povara numeroaselor toxine care ne invadează zilnic organismul, menținerea sănătății la cote optime este din ce în ce mai dificilă. De aceea, organismul trebuie ajutat, periodic, prin anumite cure sau metode de detoxifiere, să facă faţă oboselii, creşterii în greutate, alergiilor, problemelor digestive, depresiilor. De la o asemenea realitate îngrijorătoare, care afectează din ce în ce mai multe persoane, a pornit dorinţa găsirii unui remediu care să fie nu numai simplu, sigur şi eficient, dar şi accesibil şi uşor de respectat în condiţiile ritmului din ce în ce mai alert în care trăim şi ne desfăşurăm activitatea cotidiană cei mai mulţi dintre noi. Astfel au apărut Zen Diet şi posibilitatea livrării dietelor de detoxifiere , dar şi a unor diete de slăbit, direct la domiciliu sau la birou.
Dieta de detoxifiere – Zen Detox – presupune consumarea zilnică a 4 sucuri obţinute din fructe şi legume presate la rece – care sunt pline de vitamine, minerale şi enzime – la prânz a unei salate cu un supliment proteic vegetal, iar seara a unei supe. Presarea la rece asigură nu numai o pătrundere cât mai mică a aerului în suc, procesul de oxidare fiind astfel mult mai redus, dar şi o păstrare timp de 72 de ore a sucului extras, fără a se utiliza conservanţi şi fără pasteurizare. Conţinutul bogat în fibre al sucului va ajuta sistemul digestiv să elimine toxinele în timp ce antioxidanţii din fructe şi legume vor da forţă corpului să lupte împotriva factorilor cancerigeni. Faptul că sucurile se digeră mult mai uşor decât orice mâncare solidă face ca şi absorbţia nutrienţilor din acestea să fie mult mai mare. Se recomandă chiar ca sucurile să fie băute încet, astfel încât procesul digestiv să înceapă încă din cavitatea bucală. Apoi, nu e lipsit de importanţă faptul că alimentele toxice pentru organism –
grăsimile saturate, carbohidraţii rafinaţi, diversele medicamente sau stresul de fiecare zi – afectează funcţionarea corectă a intestinului şi pot să cauzeze probleme ale florei intestinale. Or, dieta formată din sucuri –
care se vor asimila mult mai repede şi fără a obliga organismul la acelaşi efort pentru digestie – are drept efect restabilirea echilibrului intestinal. Mai mult decât atât, ajută şi la detoxifierea ficatului, fiecare moleculă absorbită prin peretele intestinului trecând apoi prin acest organ asaltat, în cele mai multe cazuri, de nivelul crescut al toxinelor.
Practic, în timpul unei cure au loc în organism o serie de transformări cu efecte benefice: cresc considerabil nivelurile de imunitate şi energie, precum şi oxigenarea celulară, scade colesterolul, procesul de regenerare este accelerat, aciditatea din organism este înlocuită de un mediu alcalin, ceea ce creează un teren biologic care nu mai este predispus bolilor. De asemenea, în timpul detoxifierii se elimină retenţia hidrică din organism, se reduc semnificativ atât grăsimea în jurul organelor, cât şi masa de ţesut adipos, pierzându-se 1,5-2,5 kg în 3 zile. Nu trebuie uitat nici faptul că încă din prima zi a curei – considerată ziua de ajustare la procesul de detoxifiere – va fi resimţit un nivel ridicat de enegie. Deşi s-ar putea crede că sunt resimţite lipsa cafelei, a ţigărilor şi a mâncărurilor solide, de fapt persoanele respective vor fi mult mai energice şi cu o capacitate de concentrare mai mare decât atunci când consumau băuturi pe bază de cofeină. Şi rehidratarea organismului este superioară. În condiţiile în care cei mai mulţi dintre noi nu consumăm suficiente lichide pe parcursul zilei, iar cafeaua sau ceaiurile la care recurgem au, de fapt, efecte diuretice, consumul sucurilor face ca organismul să funcţioneze mai bine şi susţine eliminarea corectă a toxinelor.
Persoanele care aleg să urmeze o cură de detoxifiere e bine să reţină că durata recomandată a acesteia este cuprinsă între trei şi zece zile, astfel încât să se pună bazele unei transformări sănătoase a dietei, care nu numai să nu agreseze organismul, dar mai ales să îi confere beneficiile amintite. Dietele pot fi comandate pe site-ul www.zendiet.ro (telefon 0743/765248), existând chiar posibilitatea de a obţine, prin intermediul unui sistem de vouchere-cadou şi o reducere de 5 la sută la achiziţionarea unei diete de detoxifiere – Zen Detox.
Răspunsul pozitiv pe care l-au avut dietele de detoxifiere Zen Detox încă de la lansare în rândul celor care au înţeles cât este de important să îşi susţină, în mod sănătos, organismul în lupta cu toxinele a fost completat şi de interesul pentru o modalitate – de asemenea sănătoasă – de a pierde kilogramele în plus. Astfel a apărut Zen Slim – o dietă de slăbit, bazată pe scăderea numărului de calorii – dieta hipocalorică – şi activitate fizică. Dieta Zen Slim e particularizată pe o perioadă de 7,10 sau 14 zile, pentru fiecare variantă fiind livrate, în fiecare dimineaţă, toate mesele de peste zi (3 mese şi două gustări), plus micul dejun de a doua zi. Preparatele conţin ingrediente proaspete şi naturale- legume, fructe, carne, ouă, brânză, pentru că obiectivul de bază al dietei este acela ca persoanele care o urmează să poată atinge, iar apoi să îşi menţină, o greutate normală, fără însă a-şi pune sănătatea în pericol. Şi dieta Zen Slim se poate achiziţiona de pe site-ul www.zendiet.ro, pentru perioadele amintite, fiind valabil şi în acest caz sistemul de vouchere-cadou.