În dimineața zilei de 27.01.2016, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Ploiești, sprijiniți de luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale, au efectuat șase percheziții în București și județele Iași, Bacău, Tulcea și Galați. Au fost vizate persoane bănuite că ar fi comis înșelăciuni prin metoda ”accidentul” și o tâlhărie.

Din cercetări a reieșit că bănuiții ar fi acostat victimele sub pretextul că o persoană apropiată ar fi produs un un accident rutier grav, determinându-le să înmâneze o sumă de bani necesară acoperirii cheltuielilor medicale sau mituirii organelor judiciare.

Infracțiunile ar fi avut loc în perioada iulie – decembrie 2015, în județele Prahova, Bacău, Iași, Suceava, Tulcea și Galați.

Prejudiciul creat prin infracțiunile comise este estimat la acest moment la 100.000 de lei și 14.000 de euro.

Au fost reținute 9 persoane, urmând a fi prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. De asemenea, polițiștii au ridicat telefoane mobile, cartele sim și înscrisuri.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.