Trei cluburi din Italia, suspectate de evaziune fiscală

Garda financiară din Italia face percheziţii la sediile cluburilor AC Milan, Lazio Roma şi Napoli.
Procurorii caută date în legătură cu o posibilă reţea vastă de evaziune fiscală. Adriano Galliani (preşedinte AC Milan), Aurelio De Laurentis (Napoli), Claudio Lotito (Lazio) şi Jean Claude Blanc (fost preşedinte la Juventus) se află printre suspecţi, alături de jucătorii argentinieni Lavezzi şi Hernan Crespo şi de mai mulţi impresari, printre care şi Alessandro Moggi.
Autorităţile italiene au pus sechestru pe bunuri în valoare de aproximativ 12 milioane de euro. Cazul este denumit „Offside” şi a fost declanşat la Napoli, în anul 2012. Acolo, mai mulţi procurori au detectat o reţea din care fac parte 35 de formaţii din Serie A şi Serie B, precum şi peste 100 de persoane. Prin acest mecanism, statul italian a fost privat de încasarea taxelor provenite din tranzacţiile comerciale privind transferurile de fotbalişti.

Nivelul de sunet în Formula 1 va creşte

Formula 1 redevine un sport zgomotos, anunţă directorul tehnic de la echipa Mercedes F1, campioana constructorilor în ultimele două sezoane. Paddy Lowe (foto) a declarat într-un film postat pe site-ul echipei sale că fanii, promoterii şi acţionarii, dezamăgiţi de lipsa de zgomot a noilor motoare, vor fi încântaţi în noul sezon. „Supapa de descărcare a turbinei producea acea lipsă de zgomot pe ţeava principală de eşapament. Acum, supapa va avea propria ţeavă de eşapament pentru a crea mai mulţi decibeli. Va funcţiona”, a declarat Lowe. Omologul său de la echipa Williams, Pat Symonds, este de acord şi spune că volumul sunetului din Formula 1 va creşte cu 25 la sută în 2016: „Am făcut unele măsurători în laboratoare şi am obţinut o creştere semnificativă a nivelului de sunet”.