F. T.

Efectivele de poliție rutieră din Prahova au organizat, ieri, cinci acțiuni pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze ale accidentelor rutiere, dar și pentru depistarea șoferilor care nu au mașinile echipate corespunzător – cauciucuri de iarnă, lanțuri antiderapante etc.
Astfel, au fost controlate 87 de autovehicule – autoturisme, mașini de transport persoane și de mărfuri – polițiștii rutieri constatând peste 200 de contravenții. Cele mai multe nereguli au fost pe linia vitezei excesive și ale neacordării priorității de trecere, nici pietonii nescăpând nesancționați. De asemenea, în urma neregulilor amintite, au fost ridicate 10 permise auto şi nouă certificate de înmatriculare.
În ceea ce privește conducerea pe drumurile publice fără ca autovehiculul să fie echipat corespunzător, cele mai multe abateri au fost constatate de către agenții rutieri de la Biroul Drumuri Naționale și Europene DN 1, care au dat 75 de amenzi, în valoare totală de 13.975 de lei, fiind reținute, de asemenea, și trei permise de conducere.