Petrolul a început pregătirile pentru partea a doua a campionatului, de pe ultima poziţie a ierarhiei, galben-albaştrii dovedindu-se cei mai grăbiţi fotbalişti din Liga I cu reluarea antrenamentelor.
Tocmai pentru că o serie de jucători nu au avut timp să se “adapteze” devansării programului de antrenamente, la “prima mişcare” au fost prezenţi doar 17 jucători, lotul urmând să se completeze zilele următoare, cu nume noi. Dar şi lista “plecaţilor” se va completa, odată cu apropierea primului cantonament, care începe săptămâna viitoare, pe 13 ianuarie, în Antalya. Până atunci, noul antrenor, Constantin Schumacher, ajutat de Dragoş Radu şi Cătălin Grigore şi “supervizat” de Mario Nicolae, a început munca, “marea provocare” a carierei sale, până acum fiind salvarea de la retrogradare a Petrolului.

Schimbări în staff

Prima şedinţă de pregătire a mai adus două modificări în staff-ul echipei ploieştene, care a renunţat la Mihai Oancea – fostului jucător petrolist propunându-i-se revenirea la Centrul de Copiii şi Juniori. De asemenea, preparatorul fizic spaniel Jorge Alvarez va pleca, cel mai probabil la Rapid, alături de Dan Alexa, în locul său dorindu-se aducerea unui preparator italian.

Capră: Avem 30% şanse de salvare

La primul antrenament a fost prezent la stadion şi patronul echipei – Dan Capră, care a stat de vorbă câteva minute cu staff-ul şi jucătorii. Acesta a declarat: “Petrolul are nevoie și de noroc pentru a se salva de la retrogradare, pentru că se pare că în cele 6 luni nu am avut. Rămân consecvent chiar dacă unora li se pare puțin prea forțat, dar eu sunt optimist și cred în continuare că Petrolul are 30% șanse să se salveze de la retrogradare“ – a spus el, discursul său atingând şi problema “parteneriatului” cu alte persoane interesate de Petrolul: “Toţi propun antrenori, jucători, dar să plătesc eu. Nu am primit nicio ofertă de colaborare în care cineva să vină alături de mine, probabil că nu le este pe plac faţa mea”.

S-a întors Mareş

Lista jucătorilor care au participat la primul antrenament a fost una destul de “subţirică”, printre cei 17 jucători prezenţi fiind, ca noutăţi, George Mareş – revenit după împrumutul la FC Braşov sau Sebastian Petre (fost la Conpet, Dinamo II, Blejoi). De asemenea, cei şapte jucători noi “semnaţi” de managerul sportiv Mario Nicolae – Mişelăricu, Paolucci, Pakar, Lesoimier, Bergorgi, Inez şi Guerriero au răspuns – “prezent”, lotul urmând să se completeze în zilele următoare.

Prestja vine pentru 6 luni

Lista jucătorilor noi cu care Petrolul vrea să scape de retrogradare are în componenţă şi un nume cunoscut în fotbalul nostru – italianul Giuseppe Prestja, fundaș central de 22 de ani și 1,90 m înălțime, care în 2014 a jucat pentru Oţelul, chiar când actualul antrenor Schumacher se afla şi el la clubul gălăţean. Acesta a jucat un singur meci oficial în 2015, pentru italienii falimentari de la Parma, bifând 5 minute în partida cu Juventus, în luna mai! El va juca la Ploieşti următoarele 6 luni, urmând ca, dacă se evită retrogradarea, să existe opţiunea prelungirii contractului.

Jucătorii prezenţi la primul antrenament:

Alberto Cobrea – portar, Laurenţiu Marinescu, Alexandru Benga, Roberto Alecsandru, Dacian Varga, Alexandru Chiriţă, Alexandru Radu, Georgian Mareş, Cristian Pulhac, Dean Beţa, Constantin Mişelăricu, Sebastian Petre, Michelle
Paolucci, Janko Pacar, Benoit Lesoimier, Fabrice Begorgi, Romain Inez şi Ludovic Guerriero – jucători de câmp.