Potrivit unui comunicat al Serviciului Român de Informații, cei care doresc să facă parte din structurile acestei instituții se pot înscrie la concurs până în data de 29 ianuarie 2016, la sediul Direcției Județene de Informații Prahova, din Ploiești, strada Stadionului nr. 24.
Numărul de locuri scoase la concursul de admitere (care se va desfășura în perioada 12 – 16 septembrie 2016, prin Academia Națională de Informații “Mihai Viteazul”) este de 35 (25 de bărbați și 10 femei) – la specializarea “Intelligence și Securitate Națională” și 25 ( 16 bărbați și 9 femei) – la specializarea „Analiză de Intelligence”.
Oferta se adresează exclusiv absolvenților de studii superioare, cu examen de diplomă sau de licență, respectiv studenților din ultimul an al ciclului I de studii universitare, în vârstă de cel mult 32 de ani, împliniți în cursul anului 2016, care îndeplinesc condițiile pentru încadrare în Serviciul Român de Informații în calitate de ofițeri, sunt apți medical și psihologic, au deprinderi de operare pe calculator, sunt buni cunoscători ai unei limbi străine și care acceptă să lucreze în unitățile unde vor fi repartizați, conform nevoilor serviciului.
De asemenea, tot până la data de 29 ianuarie 2016, aspiranții care vor să lucreze în SRI se pot înscrie la un alt concurs –
organizat tot prin intermediul Academiei Naționale de Informații “Mihai Viteazul”, tot la la sediul Direcției Județene de Informații Prahova din Ploiești, strada Stadionului nr. 24. Sunt disponibile locuri la specializările “Psihologie – Informații” (30 de locuri, 20 băieți și 10 fete), și „Studii de securitate și informații” (25 de locuri, 17 băieți și 8 fete).
Oferta se adresează exclusiv absolvenților de liceu și celor care vor promova examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2016, în vârstă de cel mult 23 de ani împliniți în cursul anului 2016, care au obținut medii anuale la purtare de minimum 8,00, iar media la examenul de bacalaureat minimum 7, 00; nu au rămas repetenți din motive imputabile; cunosc foarte bine și au capacitatea de a se exprima clar și corect în limba română; sunt apți psihologic și medical din punct de vedere al baremurilor medicale; au o conduită civică și morală corespunzătoare etc.
Și pentru aceste două din urmă specializări, înscrierile se pot face la sediul Direcției Județene de Informații Prahova din Ploiești, strada Stadionului nr. 24.