Mii de turiști din țară și din străinătate sunt așteptați pe Valea Prahovei în perioada Sărbătorilor. Pentru Revelion, cea mai căutată stațiune este Sinaia, aceasta urmând a fi ocupată în proporție de 100% conform estimărilor Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova. La hoteluri și pensiuni, prețul unei nopți de cazare pornește de la 40 de lei și ajunge la câteva sute de lei de persoană. Reprezentanții unităților de cazare vor oferi cine festive, cu mâncare tradițională românească, muzică live la petrecerile de Crăciun și la cele din noaptea dintre ani, focuri de artificii, tombole, showuri de magie, acces la spa, la piscine încălzite și jacuzzi.

Ana Maxim

De Crăciun, stațiunea Sinaia va fi ocupată de turiști în proporție de 95%, Bușteniul – în proporție de 75%, iar Azuga –în proporție de 70%, ne-a precizat Anda Baciu, secretar general al Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova. De Revelion sunt așteptați, însă, și mai mulți turiști pe Valea Prahovei. Astfel, Sinaia va fi ocupată în proporție de 100%, iar Azuga și Bușteni – în proporție de 90%, potrivit estimărilor APDT Prahova în urma discuțiilor cu reprezentanți ai unităților de cazare de pe Valea Prahovei cu o capacitate mare – hoteluri și pensiuni care au mai mult de 15 camere. Prețurile variază în funcție de numărul de zile de vacanță pentru care optează turiștii, dar și în funcție de confortul și de facilitățile pe care le pun la dispoziție oaspeților unitățile de cazare. Hotelurile și pensiunile vor organiza cine festive, cu mâncare tradițională românească, vor asigura muzică live la petreceri, dar vor pregăti și alte surprize: focuri de artificii în noaptea dintre ani, tombole, showuri de magie, acces la spa, la piscine încălzite, jacuzzi etc.
Turiştii care aleg să petreacă sărbătorile pe Valea Prahovei pot opta, de Crăciun, între pensiuni unde plătesc 40 de lei pe noapte de persoană şi hoteluri unde costul unei nopți de cazare ajunge la câteva sute de lei. De Crăciun, la un hotel de trei stele din Azuga, de exemplu, un sejur de trei nopți cu pensiune completă costă 685 de lei de persoană ( loc în camera dublă), iar la Bușteni un sejur de patru nopți cu trei mese pe zi asigurate, la o pensiune de trei stele, costă 590 de lei de persoană. Turiștii vor fi invitați la masa festivă de Crăciun, iar cei care vor dori vor beneficia și de diverse proceduri spa. Tot la Bușteni, un hotel de patru stele a oferit sejururi de trei nopți de cazare cu mic dejun și cină festivă pe 25 Decembrie. De Crăciun, turiștii vor întâmpina grupuri de colindători și vor asculta muzică live interpretată de o orchestră. La Sinaia, un sejur de patru nopți de cazare cu mic dejun, la o vilă de trei stele, costă 458 de lei.
De Revelion, sejururile sunt mai scumpe (prețurile fiind duble sau chiar triple), dar cu toate acestea, foarte mulți români dornici să se distreze la munte în noaptea dintre ani au cumpărat pachete turistice. La un hotel de trei stele din Azuga, de exemplu, clienții au cumpărat pachete ce includ cazare pentru trei nopți cu mic dejun, cină festivă pe 31 decembrie, cu program artistic, foc de artificii, cu 1.250 de lei de persoană. La Bușteni, la o vilă de trei stele, un sejur de patru nopți cu pensiune completă, masă festivă costă 790 de lei de persoană, iar la un hotel de patru stele sejurul – de data aceasta pentru două persoane – costă 3.212 lei. În preț intră cazarea pentru patru nopți, mic dejun, cină festivă de Revelion, cină pe 1 ianuarie. Invitații vor admira un foc de artificii și vor avea tot felul de facilități, cum ar fi internet wireless. La o vilă de trei stele din Sinaia, turiștii au plătit pentru două persoane 2.124 de lei – pentru cinci nopți de cazare cu mic dejun și un dejun pe 31 decembrie. La un hotel de cinci stele din Azuga, un pachet turistic pentru două persoane costă 1.620 de euro – cazare cu mic dejun, cină festivă de Revelion, program artistic, dejun și cină pe 1 ianuarie, program artistic, voucher pentru accesul la Azuga Fun Parc și opțional abonament la ski. Patronii hotelurilor și pensiunilor de pe Valea Prahovei vor să se asigure că turiștii se vor distra pe cinste, așa că vor oferi muzică pentru toate gusturile, interpretată de soliști de muzică pop, tarafuri de lăutari, interpreți de muzică populară, instrumentiști.