Petrolul n-a reuşit, nici de această data, să “lege” două rezultate pozitive, pierzând meciul disputat, în deplasare, cu FC Botoşani. “Lupii” au marcat primii, prin Zoubir, însă gazdele au “întors” rezultatul după reuşitele lui Hadnagy şi Fulop, ultimul din lovitură de pedeapsă.

Victoria cu CFR-ul le-a dat “oxigen” petroliştilor, iar asta s-a văzut şi în meciul de la Botoşani, unul în care ploieştenii aveau mare nevoie de toate cele trei puncte pentru a-şi continua cursa evadării din subsolul clasamentului. Startul întâlnirii a fost promiţător pentru trupa lui Stoichiţă, pentru că, după doar opt minute, “găzarii” deschideau tabela de marcaj la capătul unei faze de manual: Varga a “croşetat” frumos pe stânga şi a centrat impecabil pentru Moussa, tunisianul i-a aşezat balonul, cu pieptul, lui ZOUBIR, iar noul golgheter al Petrolului a şutat senzaţional, de la 16 metri, în vinclul din dreapta lui Pleşca.

Replica moldovenilor a venit rapid, dar Cobrea s-a opus senzaţional la lovitura de cap a lui Martinus (11), după care Petrolul putea da lovitura prin Moussa (30), cel care, singur în 6-7 metri, şi-a preluat prea lung mingea şi a trimis în braţele lui Pleşca. Pericolul s-a mutat, din nou, la buturile oaspeţilor, atunci când Cucu (31) a trimis, cu capul, spre poartă, dar Tudose a respins salvator de pe linie. Şapte minute mai târziu, insistenţa gazdelor avea să dea roade: Dimitrov a pătruns pe dreapta şi a centrat perfect în “buza” porţii, iar ex-petrolistul Hadnagy a îndeplinit o formalitate, reluând balonul în plasă.

Până la pauză, Petrolul putea reveni în avantaj, dar Zoubir (40), complet liber la 6 metri, a lovit defectuos balonul, după o centrare excelentă trimisă de Bucşa, la fel cum şi Martinus (44), cu un şut puternic de la 16 metri, putea să-şi aducă echipa la conducere, însă Cobrea a fost atent şi a respins de lângă bară.

Partea a doua a început la fel de energic, cu contre tăioase şi de o parte, şi de cealaltă, dar calea spre gol au găsit-o, până la urmă, moldovenii. Pulhac l-a agăţat în propria suprafaţă de pedeapsă pe Acsinte, iar Fulop (68) a transformat fără emoţii penaltiul acordat de către Dragoş Istrate, aducându-i pe petrolişti în situaţia de a alerga după egalare. Stoichiţă a încercat să împrospăteze ofensiva, trimiţându-i pe teren pe Marinescu şi Lemnaru, dar finalul n-a mai adus nimic important la poarta lui Pleşca.

Petrolul a pierdut, astfel, la Botoşani, scăpând printre degete şansa de a obţine punct sau, de ce nu, chiar puncte importante pe terenul uneia dintre contracandidatele din lupta pentru supravieţire.

fcpetrolul.ro