Ana Maxim

Tradiționalul „Târg de Crăciun” de la Ploiești organizat de autoritățile locale va fi inaugurat astăzi, la ora 17.00, în zona Pasajului Pietonal din centrul orașului, evenimentul fiind marcat printr-un program artistic susținut de artiștii Filarmonicii “Paul Constantinescu”, elevii Liceului de Artă “Carmen Sylva”, Ansamblul Kimata și Teatrul pentru copii “Ciufulici” care va prezenta piesa „D’ale lui Păcală”. Seara se va încheia cu un concert extraordinar al trupei Direcția 5. Târgul va rămâne deschis până pe 31 decembrie, iar în cadrul acestuia vor fi organizate spectacole de teatru pentru copii, spectacole de teatru de revistă și de dansuri populare, recitaluri de poezii și de colinde. Ca în fiecare an, ploieștenii vor putea cumpăra de la comercianții din cadrul târgului produse alimentare tradiționale, turtă dulce, vin fiert, mere glazurate etc. Astăzi, autoritățile intenționează să aprindă și luminițele de sărbători, în zona centrală, după căderea serii (când se aprinde iluminatul public). Acestea vor împodobi, din păcate, o mică parte a orașului. După cum v-am mai informat, după două tentative eșuate de încheiere a contractului de furnizare a instalațiilor de iluminat festiv, primăria a anunțat că achiziționează prin cumpărare directă, în limita a 130.000 de lei fără TVA, instalații ornamentale. Potrivit informațiilor pe care le-am primit de la SC SGU Ploiești SA, vor fi amplasate figurine luminoase pe traseul Poștă-Catedrală (aproximativ 500 de metri), în zona Pasaj Pietonal – strada Mihail
Kogălniceanu și vor fi decorați arborii din Centrul Civic cu figurine și cu șiruri luminoase. De asemenea, în cadrul unor parteneriate cu firme din municipiu, vor fi amplasate diverse figurine în sensurile giratorii din Ploiești.
Și pe Valea Prahovei încep astăzi manifestările dedicate Sărbătorilor de Iarnă. Începând cu orele 16.00, Primăria Bușteni organizează un spectacol dedicat Sărbătorii Sfântului Nicolae, atât de îndrăgit de copii. În Parcul Central, cei mici îl vor putea întâlni atât pe Moșul care așază cadouri în ghetuțe, cât și personajele din desenul animat „Regatul de Gheață”. La orele 17.00, la Bușteni vor fi aprinse luminițele de sărbători, au anunțat reprezentanții administrației locale. Sinaia va fi inundată de lumină din acest weekend și va găzdui, în premieră, primul Târg de Crăciun al orașului. Mâine, 6 decembrie, începând cu ora 17.00, localnicii și turiștii sunt așteptați la intrarea în Parcul “Dimitrie Ghica”, unde va avea loc festivitatea de aprindere a luminilor de Sărbători, urmată de un concert în aer liber, susținut de tenorii Distinto. În aceeași zi va fi deschis și Târgul de Crăciun al orașului, localizat în Parcul „Dimitrie Ghica“, în jurul fântânii arteziene care, pentru prima dată va fi luminată integral, cu ajutorul unei plase de luminițe ce va porni de la o înălțime de aproximativ 12 metri, au anunțat reprezentanții administrației locale. La Târgul de Crăciun vor fi comercializate dulciuri tradiţionale, produse din carne specifice sezonului, brânzeturi, băuturi calde; bijuterii şi ornamente handmade şi produse de artizanat. Tot mâine, la Sinaia se va deschide patinoarul din Parcul „D. Ghica“ – cu o suprafață de 600 mp, ce va funcționa până în luna martie 2016, evenimentul fiind marcat printr-un show oferit de DJ Reck, Atashka Jackson și Laura Toc. Patinoarul va fi deschis zilnic între orele 09.00-23.00. Prețul este de 15 lei/oră/persoană, închirierea patinelor costă 15 lei, iar sinăienii au de luni până vineri gratuitate în baza actului de identitate între orele: 17.30-19.00
Și Vălenii de Munte îmbracă straie de sărbătoare. De astăzi și până pe 24 decembrie inclusiv, în centrul orașului vor avea loc concerte de colinde susținute de artiști de renume. Astăzi, de la orele 17.00, în Parcul Monument, va susține un recital interpretul de muzică populară Ciprian Pop, alături de Fanfara lui Moș Crăciun, iar în zilele următoare vor evolua artiștii: Fuego, Elena Merișoreanu, Mirela Moldoveanu, Silvia Semeniuc Moroșanu, Petrică Mâțu Stoian, Andreea Varvari & Girls Band, Maria Olteanu, trupa Româncutze.

Au fost anunţate şi primele concerte de Revelion, în aer liber

Alex Călinoiu

Primăria Ploieşti a semnat contractul cu o firmă care se va ocupa de organizarea concertului de Revelion în centrul municipiului, dar şi de recitalul care va avea loc în această seară, cu ocazia deschiderii Târgului de Crăciun. Valoarea totală a contractului este de 248.000 de lei, fără TVA, sumă în care intră onorariile artiştilor, dar şi costurile pentru montarea scenei, amplasarea de corturi pentru cântăreţi şi organizatori, tunuri de căldură şi instalaţii de lumină şi sunet. Acordul a fost semnat cu firma Temple Rental & Events Production SRL Ploieşti. În această seară, conform contractului, trupa Direcţia 5 va susţine un recital de 45 de minute în centrul Ploieştiului, pe scena amplasată în zona pietonală. În noaptea de Revelion, evenimentele se mută în parcarea dintre Palatul Administrativ şi Palatul Culturii, pe scenă urmând să urce Corina, Silvia, DJ Ryno, Elena Gheorghe şi Vama, trupa formată de Tudor Chirilă după despărţirea de Vama Veche. Bugetul alocat iniţial de Primărie pentru aceste concerte era de 315.000 de lei, firma care se va ocupa de evenimente fiind selectată în urma unei licitaţii, pe baza criteriului preţului cel mai scăzut. Autorităţile iau în calcul şi varianta ca banii economisiţi să fie utilizaţi pentru contractarea altor vedete care să cânte pe 31 decembrie la Ploieşti, primul pe listă fiind naistul Gheorghe Zamfir.