ANAF va declanșa operațiunea “Revelion 2016”

În perioada 31 decembrie 2015 – 5 ianuarie 2016, inspectorii antifraudă din cadrul ANAF vor controla, în toată țara, localurile în care se organizează petreceri de Revelion. În cadrul operațiunii se vor verifica modul în care operatorii economici au înregistrat sumele încasate pentru pachetele de Revelion vândute, precum și încasările care nu au fost prinse în pachetele respective. Acțiunea – denumită “Revelion 2016”- începe prin monitorizarea ofertelor de la cumpăna dintre ani, luând în calcul capacitatea localurilor, numărul pachetelor oferite la vânzare, cuantumul aprovizionărilor și înregistrarea acestora în evidențele contabile etc.

Câștigul salarial mediu – în creștere

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS), în luna octombrie a.c., câștigul salarial mediu net a fost de 1.871 de lei, în creștere față de luna precedentă cu aproximativ 2 la sută.
Cele mai mari creşteri ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat în activităţi de asigurări, reasigurări şi ale fondurilor de pensii, urmate de industria produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice. De asemenea, s-au înregistrat creșteri ușoare ale salariului net în tranzacțiile imobiliare, extracţia minereurilor metalifere, extracţia cărbunelui superior şi inferior etc.

România va rambursa 800 de milioane de euro Comisiei Europene

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a anunțat că România va rambursa Comisiei Europene aproximativ 800 de milioane de euro din fondurile alocate pe dezvoltare rurală prin PNDR 2007-2013. „Avem, în prezent, foarte multe fonduri alocate. Am avut și până în prezent, dar nu am reușit să le utilizăm în totalitate. Este dureros, dar va trebui să returnăm aproximativ 800 milioane de euro, sumă cu care se puteau face multe afaceri în mediul rural, prin care să crească nivelul de trai al fermierilor”, a precizat, în acest context, ministrul Achim Irimescu.